Pe ei gerul nu i-a speriat! Românii au fugit la munte

Ultima actualizare:

    Poiana Braşov: Schiorii au stat la cozi interminabile ca să urce în vârful pârtiilor
Poiana Braşov: Schiorii au stat la cozi interminabile ca să urce în vârful pârtiilor

Gerul nu i-a speriat pe românii care au luat cu asalt pârtiile din Poiana Braşov. Mii de turişti s-au bucurat de zăpadă şi adrenalină la cote maxime. Cei care au vrut să se bălăcească la minus 11 grade au ales Paradisul acvatic din Braşov.

Distracţia de weekend s-a mutat pe pârtie pentru împătimiţii sporturilor de iarnă. Sâmbătă (23 ianuarie) şi duminică (24 ianuarie) nu aveai loc să arunci un ac pe pârtiile din Poiana Braşov. Dacă unii şi-au petrecut ziua cu clăparii în picioare, alţii au ales sania sau placa. În Poiană s-a înregistrat un record absolut de treceri la turnicheţi: aproape 40.000 de români. 


    Braşov: La Paradisul acvatic, oamenii s-au bălăcit în piscina descoperită
Braşov: La Paradisul acvatic, oamenii s-au bălăcit în piscina descoperită

“Am înregistrat un record absolut pentru Poiana Braşov. Ieri  (n.r: sâmbătă) am avut 39.110 treceri la turnicheţi. Astăzi (n.r duminică) continuăm! Avem şi cu ce! E o zi superbă de schi”, a declarat Dorin Drăgoi, managerul pârtiei de schi. Sâmbătă, la ora 9.00, nu mai găseai un loc de parcare, iar cozile la telecabine şi la telegondolă erau deja formate. Spre orele prânzului se aştepta cu orele pentru a prinde un loc în gondolă sau în telecabina care urca până în masivul Postăvaru. 


    Bucureşti: Derdeluşurile au fost pline de copii
Bucureşti: Derdeluşurile au fost pline de copii

Şi tot după orele prânzului drumul de Poiană a fost închis. Coada formată la intrare în staţiune măsura trei kilometri. Cine a vrut să evite aglomeraţia din Poiană s-a retras la Paradisul acvatic. Înghesuiala cea mai mare a fost în bazinul cu apă fierbinte de afară, unde puteai intra cu greu pentru o bălăceală. Relaxarea a fost şi mai ieftină decât cea de pe pârtie. Intrarea la parcul de distracţie costă 50 de lei, iar vizitatorii au avut acces la cinci piscine, trei saune, tobogane şi trambuline. În Capitală, bucureştenii au ieşit la bulgăreală în parcuri. În Herăstrău, de exemplu, nu aveai loc pe derdeluş.  Cei mici şi-au lustruit săniuţele, şi-au pregătit “ligheanul” de zăpadă şi s-au distrat până seara. 

Braşov: La Paradisul acvatic, oamenii s-au bălăcit în piscina descoperită
Braşov: La Paradisul acvatic, oamenii s-au bălăcit în piscina descoperită

Flash vreme

Patru români au murit de frig în ultimele ore. Gerul a făcut patru victime în ultimele ore. Trupurile fără viaţă a două persoane au fost găsite pe raza judeţului Prahova, în curţile unor case. Femeia care a murit  domicilia in Ceptura, în timp ce bărbatul locuia în Lipăneşti. Şi în Botoşani, în localitatea Manoleşti, un bărbat de 70 de ani a fost găsit decedat în propria casă. Potrivit anchetatorilor, cel mai probabil moartea a survenit pe fondul unui şoc hipotermic, camera în care acesta locuia nefiind încălzită în acel moment, scrie romaniatv.  Al patrulea deces din cauza gerului s-a înregistrat la Constanţa. Aici, un bărbat a fost găsit mort în zona Pescarie din Constanţa. Se pare că acesta ar fi fost un om al străzii.

Bucureşti: Derdeluşurile au fost pline de copii
Bucureşti: Derdeluşurile au fost pline de copii

Trenuri anulate din cauza gerului. Zeci de trenuri au fost anulate sâmbătă (23 ianuarie) şi duminică (24 ianuarie), iar alte 13 nu vor mai pleca pe traseu azi, din cauza gerului. Din acest motiv, reprezentanţii CFR le recomandă călătorilor să se informeze din timp despre programul trenurilor. Printre cursele anulate astăzi sunt Bucureşti Nord - Târgovişte (R9103), Titu - Târgovişte (IR 1883), Galaţi - Bucureşti Nord (R11072), Piteşti - Bucureşti Nord (IR1790). Lista completă o găsiţi pe www.cfrcalatori.ro. Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile anulate vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor / călătoriilor pentru parcursul neefectuat.

Cod roşu de avalanşe în Munţii Făgăraş. Din cauza depunerilor mari de zăpadă, dar și a vântului, specialiștii avertizează că pericolul producerii unor avalanșe este de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5, mai ales în Munții Făgăraș. Salvamontiștii s-au mobilizat și fac exerciții în munți ca să se asigure că în caz de nevoie pot interveni în timp util, potrivit România Tv. Și în Bucegi e cod portocaliu de avalanşă. Pentru prevenirea unor nenorociri, salvamontiștii le recomandă turiștilor să nu facă drumeții la altitudini mari și să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă. Codul galben de ger este în vigoare până astăzi.

De marți se încălzeşte în toată ţara 

Predeal: Turiştii s-au bucurat de zăpadă
Predeal: Turiştii s-au bucurat de zăpadă

Mai avem de îndurat doar câteva ore de ger. Luni (25 ianuarie) vremea se va menţine rece, deşi temperaturile vor fi uşor mai ridicate faţă de cele din intervalul precedent. Maximele vor fi cuprinse, în general, între minus 8 şi plus 2 grade Celsius, iar în a doua parte a zilei, ninsorile se vor înmulţi în jumătatea de nord a ţării, dar izolat vor apărea şi ploi slabe sau lapoviţă. La noapte o să mai ningă, iar mâine ninsorile se vor retrage către est şi sud-est, în timp ce în regiunile intracarpatice îşi vor face apariţia precipitaţiile mixte şi poleiul. Temperaturile de mâine vor depăși pragul de îngheț în tot mai multe zone din țară, putând ajunge la 5 – 6 grade Celsius. Încălzirea va continua de la o zi la alta, astfel că joi sunt aşteptate maxime cuprinse între 4 şi 13 grade Celsius.

image
image
image
image
image
image
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net