Pe unii îi iau apele, pe alţii îi topeşte soarele

Ultima actualizare:

    Pe unii îi iau apele (fotografii: Sebastian Tătaru)
Pe unii îi iau apele (fotografii: Sebastian Tătaru)

Zeci de locuitori din judeţul Timiş au rămas izolaţi după ce un braţ al râului Bega s-a revărsat peste satul Fărăşeşti. Oamenii necăjiţi spun că apele furioase le-au distrus 50 ha de culturi. La polul opus, în sudul ţării, meteorologii anunţă arşiţă azi, iar în Lunca Dunării temperaturile vor depăşi pragul de caniculă.

Viitura din ultimele zile a luat un om, a distrus un drum şi a izolat pentru două zile comuna Fărăşeşti.

De partea cealaltă, sătenii din zona Poeni, Crivna de Sus şi Pietroasa sunt şi ei disperaţi.

Zeci de hectare de pământ au fost măturate de râul Bega, care a ieşit din albie cu o viteză devastatoare. Ieri dimineaţa, cei care lucrau la drum au reuşit să pătrundă în Fărăşeşti, cu utilaje mari, cu toate că, pe o porţiune de 2-3 km, drumul încă se afla sub ape.

Hunedoara. Sute de oi au fost salvate de pompierii militari din Ilia, după ce trei ciobani au rămas izolaţi cu animalele la o stână înconjurată de apele râului Mureş

Sute de oi au fost salvate  de pompierii militari din  Ilia, după ce trei ciobani  au rămas izolaţi cu anima- lele la o stână înconjurată  de apele râului Mureş
Sute de oi au fost salvate de pompierii militari din Ilia, după ce trei ciobani au rămas izolaţi cu anima- lele la o stână înconjurată de apele râului Mureş

„Nu sunt probleme în sat, doar că oamenii sunt agitaţi. Pompierii se află în zonă cu o barcă pneumatică de-a lungul albiei Begăi şi caută persoana care este dată dispărută", a spus Sindia Vlaia, de la ISU Banat.

Hidrologii sunt cu ochii pe cotele răurilor şi pârâurilor din Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Hunedoara şi Timiş, unde sunt iminente fenomene extreme.

În aceste zone, sunt aşteptate scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, viituri rapide, inundaţii locale.

În jumătatea de nord a ţării, sunt prognozate ploi în averse cu caracter torenţial, care local vor depăşi 40 l/mp, până azi, în jurul orei 10.00.

Vor fi însoţite de rafale de vânt, vijelii, fulgere, tunete şi grindină.

Click! spune:

CANICULĂ. Azi va fi arşiţă, în sudul ţării, iar în Lunca Dunării temperaturile vor depăşi pragul de caniculă.

zile caniculare
zile caniculare

Sunt prognozate 36 de grade C în sudul extrem al ţării, în Capitală sunt anunţate 35 de grade C, iar în sudul Dobrogei vor fi până la 36 de grade C.

La noapte, valorile vor fi ca la Tropice, peste 22 de grade C în jumătatea de sud a ţării. Indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 în sudul şi sud-estul ţării.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net