Pedepse aspre pentru țiganii români din Paris. ”Fac mașini de furat, nu copii”

Ultima actualizare:

    Clanul de romi a fost dus în fața judecătorului marți
Clanul de romi a fost dus în fața judecătorului marți

Clanul românilor de etnie romă a băgat spaimă în francezi, după ce aceștia au acționat ca hoți de buzunare în zona Disneyland-ului și au reușit să strângă în jur de un milion de euro de la turiști. Ceea ce a intrigat locuitorii Franței a fost că un cuplu din acest clan și-a ”dresat” copii să fure. Opt ani de închisoare cu executarea a cerut miercuri procurorul Republicii de la Meaux (Seine-et-Marne) împotriva cuplului de romi români care îşi ”dresa” copiii să fure de la turişti în apropierea Disneyland Paris.

 Femeile bărbații și minorii, cei mai mulți de etnie romă, acționau în zona Disneyland, clanul acestora fiind condus de bulibașa și soția sa, din Craiova. Clanul a fost acuzat pentru fapte de furt în grup organizat, tăinuire şi spălare de bani, dar şi de incitarea minorilor în vederea comiterii de infracţiuni şi neglijarea unor minori cu vârsta sub 15 ani, fapte comise în perioada 2014-2016.

În organizația pusă la punct de bulibașa comunității din Craiova acționau și minori, împinși de propriii lor părinți la acte de furt, care nu ezitau să le aplice ”corecţii” atunci când copiii nu aduceau suficienţi bani. Procurorul cazului a cerut ca părinții lor să fie aspru pedepsiți.

”Ei nu fac copii, ei fac maşini de bani. Copiii sunt educaţi, dresaţi să fure, iar atunci când produsul furtului nu este suficient ei sunt certaţi, bătuţi, insultaţi ”, a acuzat procurorul Republicii de la Meaux, unde Marian Tinca, în vârstă de 57 de ani, şi Maria Iamandita, în vârstă de 51 de ani, sunt judecaţi, alături de alte 12 persoane cu privire la o presupusă participare la o vastă reţea de hoţi de buzunare care opera în Franţa, dar şi în alte ţări din Europa, potrivit Știrile Pro Tv.

În boxa în care se înghesuie cei nouă membri ai familiei, ”bulibaşa” Marian Tinca a animat, prin prezenţa sa corpolentă şi prin intervenţiile sale, cele trei zile de audieri, invocându-l pe Dumnezeu ca martor, strigând la fiica sa atunci când aceasta îl acuza, recuzându-şi avocatul şi ameninţând teatral că se va sinucide.

Devize, bijuterii, telefoane, tablete, marochinărie de lux - prejudiciul este estimat la cel puţin un milion de euro, în perioada ianuarie 2014-februarie 2016. Pedepse cuprinse între patru şi şase ani de închisoare au fost cerute împotriva celorlalţi membri ai clanului care, potrivit probelor, profitau cu toţii de pe urma infracţiunilor comise de minori.

Instanța urmează să se pronunțe vineri.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net