Pedofil scăpat de închisoare după ce victimele şi-au schimbat declaraţiile

Ultima actualizare:

„Instanţa a constatat că majoritatea persoanelor vătămate, audiate ca martori în cauză, nu şi-au menţinut declaraţiile date în faza de urmărire penală, învederând instanţei o altă situaţie de fapt, de natură a-l disculpa pe inculpat. Câtă vreme nu s-a constatat că aceste declaraţii date în faţa instanţei sunt mincinoase ele trebuie acceptate şi valorificate în cauză”, se afirmă în motivarea instanţei de judecată. Unul dintre tineri a declarat judecătorului că a întreţinut relaţii sexuale cu George Morgoci după împlinirea vârstei de 18 ani.

O altă parte vătămată a declarat că a întreţinut relaţii sexuale şi la vârsta de 17 ani, dar nu a fost considerată infracţiune de instanţă.

„Persoana vătămată a întreţinut raporturi sexuale cu inculpatul şi anterior împlinirii vârstei de 18 ani. Instanţa constată că martorul l-a cunoscut pe inculpat în primăvara anului 2009, când avea vârsta de aproximativ 17 ani. În ceea ce priveşte banii oferiţi martorului de inculpat, aceştia erau pentru ajutorul dat la munca în gradină şi nu pentru a-l determina să întreţină acte sexuale“, se mai susţine în motivare. Cauza este în prezent în recurs la Curtea de Apel Alba Iulia, iar judecata va începe în luna septembrie.

Unul dintre cei şase martori, consideraţi victime ale pedofilului, a susţinut că a fost violat. Judecătorul a dispus disjungerea dosarului şi schimbarea încadrării juridice din act sexual cu un minor în viol. Pentru această faptă, George Morgoci a primit 3 ani cu executare.

Sentinţa definitivă şi în acest dosar va fi luată de Curtea de Apel. Bărbatul de 56 de ani a fost arestat preventiv în ianuarie 2011 şi a stat după gratii până în septembrie. Tinerii şi-au modificat declaraţiile după ce bărbatul a scăpat din arest preventiv.

În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut în sarcina inculpatului că i-a racolat prin oferirea de bani sau alte foloase pe minori prin oferirea de bani sau alte foloase şi i-a determinat pe aceştia să întreţină relaţii sexuale cu el în scopul producerii de materiale pornografice. Sentinţa de condamnare a fost pronunţată în aprilie 2012.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net