Peisaj de iarnă pe Transfăgărășan și Transalpina. Șapte turiști, blocați în zăpadă

Ultima actualizare:

    A nins pe TransfăgărășanFoto: Directia de Drumuri Brașov
A nins pe TransfăgărășanFoto: Directia de Drumuri Brașov

Drumarii de la Districtul Bâlea au intervenit cu utilaje de deszăpezire și cu material antiderapant, duminică dimineață, pe Transfăgărășan, unde a nins.

"Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan. Colegii noștri de la Districtul Bâlea au acționat cu utilajele dotate cu lamă și au împrăștiat peste 2 tone de sare pe carosabil în această dimineață. Dacă aveți drum prin zona Bâlea Lac fiți sigur că aveți mașina pregatită de condiții de iarnă!", au transmis duminică, pe Facebook, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Prima ninsoare, primele probleme. Sâmbătă seara a avut loc o intervenție de salvare pe Transalpina, după ce șapte turiști au rămas blocați în zona Pasului Urdele. Gheaţa formată pe carosabil a îngreunat acţiunea salvatorilor, se arată în comunicatul transmis de Salvamont Gorj. "Atenție, la munte iarna se apropie cu pași repezi! Salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Salvamont al Consiliului Județean Gorj, aflați în serviciul permanent de tura în Baza Salvamont Rânca, intervin în aceste momente pentru recuperarea a 7 persoane aflate în 3 autoturisme rămase blocate pe Transalpina, în zona Pasului Urdele, la o altitudine de peste 2000 de metri, din cauza stratului de zăpadă cazut și a stratului de gheață format pe carosabil. În ultimele 24 de ore în zonă a nins, un strat compact de zăpadă așternându-se începând cu altitudinea de 1800 m”, a transmis Salvamont Gorj.

Primele intervenții de deszăpezire din acest sezon

Pe Transfăgărășan și pe Transalpina a nins și sâmbătă, iar CNAIR a anunțat că au avut loc primele intervenții de deszăpezire din acest sezon. Circulația pe sectoarele de munte de pe Transfăgărășan și Transalpina va fi închisă de marți pentru toate categoriile de autovehicule, pe anumite sectoare:

DN 7C între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada);DN 67C - între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat).

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net