Peisaj de iarnă în toiul verii! Strat gros de grindină, așternut pe sol în județul Vâlcea

Ultima actualizare:

    Strat gros de grindină așternut pe sol în HorezuFoto: ISU Vâlcea
Strat gros de grindină așternut pe sol în HorezuFoto: ISU Vâlcea

După o ploaie torențială, grindina a acoperit solul în județul Vâlcea, Horezu, în doar câteva minute. Mai multe imagini făcute de localnici și publicate în mediul online parcă ilustrează un peisaj de iarnă, chiar dacă ne aflăm în luna iunie.

Gridina s-a așternut într-un strat substanțial în urma unui cod portocaliu, iar meteorologii vorbesc de un nor vertical, dezvoltat pe 10.000 de metri înălţime. 

A fost nevoie de intervenţia pompierilor militari, vineri, pentru a înlătura grindina din curţile oamenilor din localitate. Acţiunea a fost întârziată din cauză consistenţei grindinei. Ploaia a făcut probleme şi la Câmpulung Muscel, unde o porţiune din Drumul naţional 73 a fost inundată, pentru că în zonă nu erau şanţuri care să preia apa. Fiind acoperite toate şanţurile, toată apa a ajuns pe şosea, informează antena3.ro.


    Foto: ISU Vâlcea
Foto: ISU Vâlcea

Nici Bucureștiul nu a scăpat de amenințarea ploii, unde străzile s-au indundat de la debitul mare de apă, iar cetățenii au fost informați de codul portocaliu prin RO Alert. „COD PORTOCALIU - Interval de validitate: 2021-Jun-11 18:10 -> 2021-Jun-11 19:00. Fenomene meteorologice așteptate: averse care vor depăși 20...25 l/mp - în ultima oră s-au cumulat îndeosebi în sudul și estul Municipiului peste 25 l/mp. Fenomene asociate: descărcări electrice, scurte intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni. Zona afectată: Municiul Bucureşti”, arată informarea ANM.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net