După o ploaie torențială, grindina a acoperit solul în județul Vâlcea, Horezu, în doar câteva minute. Mai multe imagini făcute de localnici și publicate în mediul online parcă ilustrează un peisaj de iarnă, chiar dacă ne aflăm în luna iunie.


Gridina s-a așternut într-un strat substanțial în urma unui cod portocaliu, iar meteorologii vorbesc de un nor vertical, dezvoltat pe 10.000 de metri înălţime. 

Strat gros de grindină așternut în Horezu

A fost nevoie de intervenţia pompierilor militari, vineri, pentru a înlătura grindina din curţile oamenilor din localitate. Acţiunea a fost întârziată din cauză consistenţei grindinei. Ploaia a făcut probleme şi la Câmpulung Muscel, unde o porţiune din Drumul naţional 73 a fost inundată, pentru că în zonă nu erau şanţuri care să preia apa. Fiind acoperite toate şanţurile, toată apa a ajuns pe şosea, informează antena3.ro.

Nici Bucureștiul nu a scăpat de amenințarea ploii, unde străzile s-au indundat de la debitul mare de apă, iar cetățenii au fost informați de codul portocaliu prin RO Alert. „COD PORTOCALIU - Interval de validitate: 2021-Jun-11 18:10 -> 2021-Jun-11 19:00. Fenomene meteorologice așteptate: averse care vor depăși 20...25 l/mp - în ultima oră s-au cumulat îndeosebi în sudul și estul Municipiului peste 25 l/mp. Fenomene asociate: descărcări electrice, scurte intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni. Zona afectată: Municiul Bucureşti”, arată informarea ANM.

 
 
Loading...