Aproximativ 26.000 de credincioși au ascultat marți Sfânta Liturghie la Mănăstirea Nicula din județul Cluj. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului i-a adunat laolaltă în rugăciune. Ca în fiecare an, după slujbă, oamenii au primit câte o porție de sarmale și cozonac.


Este zi mare astăzi pentru creștini. Cinstim Adormirea Maicii Domnului, ziua în care Sfanta Fecioară Maria s-a ridicat la Ceruri, astfel că, și noi, creștinii, avem o maică în Ceruri, motiv de bucurie și de sărbătoare.

coada_la_fel_de_mare_si_azi.jpg

coada credinciosi manastirea nicula maria
Credincioșii au stat la coadă pentru a ajunge la Icoana Făcătoare de Minuni din interiorul bisericii Mănăstirii Nicula
Foto: Tatiana Solomon

Veniți din toate colțurile țării la Mănăstirea Nicula, pelerinii au trecut prin fața Icoanei Făcătoare de Minuni, s-au închinat și s-au rugat. De trei zile, neîncetat, credincioșii o cinstesc pe Maica Domnului, aici, la Nicula.

liturghia.jpg

manastirea nicula liturghie maria pelerinaj
Pelerinii au ascultat Sfânta Liturghie
Foto: Tatiana Solomon

Au ascultat apoi Sfânta Liturghie și predica Mitropolitului Clujului IPS Andrei Andreicuț, după care s-au așezat la coadă pentru a primi sarmale și cozonac. Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, declarase zilele trecute că au fost pregătite 20.000 de porții de sarmale și cozonac.

 
 
Loading...