Penal cu ștaif, adus cu ambulanța la DNA

Ultima actualizare:

    Nicușor Constantinescu a fost adus cu ambulanța ca să stea de vorbă cu procurorii (foto:românia tv)
Nicușor Constantinescu a fost adus cu ambulanța ca să stea de vorbă cu procurorii (foto:românia tv)

Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliul Judeţean Constanţa, a fost adus, azi dimineață, la DNA. Acesta este audiat într-un nou dosar de corupţie.

Fostul politician a fost adus cu ambulanţa de la Penitenciarul Poarta Albă, acolo unde este încarcerat, la sediul DNA Constanța, anunță România tv.

Fostul şef al CJ Constanţa a  declarat îniante să intre la audieri că a fost chemat din răzbunare. "Probabil că audierea de azi este răzbunarea a faptului că am făcut plângeri penale împotriva procurorilor şi a judecătorilor care au făcut abuz în serviciu, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă şi teroare şi drept urmare a plângerii mi s-a facut un nou dosar penal", a declarat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, scrie Mediafax.

Crede că i s-a ”fabricat” un nou dosar din răzbunare

Trei  judecători sunt acuzaţi de fostul Nicușor Constantinescu de represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, supunerea la rele tratamente, tortură şi abuz în serviciu.

 El s-a constituit parte civilă în acest dosar şi solicită daune materiale şi morale de 100.000.000 de euro, pentru care trebuie să răspundă în mod solidar magistraţii.

Fostul președinte al CJ Constanța a fost condamnat definitiv, în 29 iunie, de Curtea de Apel Constanța, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, iar de atunci se află încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

Într-un alt dosar, în 27 iunie, Nicușor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul București la șase ani de închisoare cu executare, pentru abuz in serviciu privind refuzul aprobarii construirii unui parc eolian.

Decizia nu este definitivă, iar contestația se judecă la Curtea de Apel București.

O lună mai tâziu, acesta a primit o nouă condamnrare: 15 ani de închisoare pentru abuz pentru că a plătit 30 de milioane de lei din bugetul CJ pentru plantarea de perdele forestiere şi alte proiecte care nu s-au realizat. Verdictul dat de Curtea de Apel București nu este definitiv.

Nicușor Constantinescu ar suferi de cancer de prostată, după cum a declarat Radu Mazăre, astfel că starea de sănătate nu-i permite să fie transportat decât în anumite condiții.   

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net