O veste bună pentru pensionari, în plină criză de coronavirus. Poşta Română anunţă  face demersuri ca pensiile să ajungă mai repede la beneficiari, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înaintea sărbătorilor pascale.

Nu doar că ajung toate pensiile la timp, ajung începând cu data de 1 aprilie, a declarat, sâmbătă după-amiaza, directorul companiei, Horia Grigorescu, scrie adevarul.ro.

Pensiile ar putea sosi mai devreme, înaintea sărbătorilor pascale

“Încercăm să facem o surpriză pensionarilor. Poşta Română face demersuri ca pensiile să ajungă mai repede la beneficiari, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înaintea sărbătorilor pascale, a declarat, sâmbătă după-amiaza, directorul companiei, Horia Grigorescu, scrie adevarul.ro.

Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 - 15 aprilie.

“Noi, împreună cu colegii mei, pentru că ei sunt de fapt eroii acestei situaţii, poştaşii, factorii poştali, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge chiar mai repede decât calendarul normal. Nu pot să promit acest lucru la acest moment, dar facem absolut tot ce ne stă în putere ca să ajungă banii cât mai repede la toţi pensionarii, să aibă toată lumea bani în casă înainte de sărbătorile pascale. Noi încercăm să facem o surpriză pensionarilor şi încercăm să venim cât mai repede la uşa fiecărui pensionar”, a afirmat Horia Grigorescu, citat de aceeaşi sursă.

Cum ar trebui să se primească pensia

Horia Grigorescu a recomandat pensionarilor să aibă la îndemână pixul propriu pentru semnarea taloanelor şi să păstreze distanţa de 1,5-2 metri faţă de factorul poştal. Ca măsuri particulare, în acest moment, avem toţi factorii poştali care vor fi pe teren în această perioadă dotaţi cu măşti şi mănuşi. Totodată, încercăm să găsim o variantă cât mai eficientă să punem banii în plic pentru a limita interacţiunea dintre pensionari şi factorii poştali, astfel încât momentul în care se aduc efectiv banii în casa omului să dureze cât mai puţin, să fie banii pre-număraţi, să putem să transmitem direct plicul respectiv. Totodată, avem rugămintea faţă de absolut toţi pensionarii, în măsura în care este posibil, să folosească pixuri proprii în momentul în care semnează taloanele de pensii şi se atestă că am dus respectivele pensii în casa omului”, a explicat şeful companiei.

Citeşte şi:

România Coronavirus. Poşta Română și-a schimbat programul de lucru

Coronavirus. Atenție la știrile false. Acum circulă o informație conform căreia hoții vin costumați în medici

 
 
Loading...
Citeste tot despre: