Cei mai renumiţi pepeni din România sunt aproape gata de recoltare, iar producătorii susţin că o parte din marfă au vândut-o deja de acum două luni. Nu-i de mirare, la cât de gustoşi sunt.


Producătorii din Dăbuleni au experimentat anul acesta o inovaţie radicală, altoirea lubeniţelor cu dovleac, iar astfel pepenii s-au copt mai repede, iar producţia este una pe măsură, scrie adevarul.ro. „Creşterea a fost naturală, fără nici un fel de îngrăşământ chimic, ori stimulet, însă am reuşit astfel să ieşim mult mai repede cu pepenii pe piaţă. Lubeniţa de Dăbuleni va ajunge în pieţe odată cu pepenii din Grecia sau Turcia. Anul acesta producţia este undeva la 30 de tone la hectar “, a spus Marin Ticu, unul dintre cultivatorii de pepeni din Dăbuleni.

De săptămâna viitoare din Dăbuleni vor pleca zilnic către pieţele din toată ţara peste 200 de tone de lubeniţă.„Dulcele de Dăbuleni va ajunge cu siguranţă săptămâna viitoare în pieţele din toată ţara. Producţia anul acesta a fost bună, însă noi vrem şi preţul să fie la fel. La început o să vindem cu 2 lei kilogramul, iar astfel vom reuşi să ne scoatem investiţia. O să vedeţi că pe parcurs vom ajunge să ne vindem marfa şi cu 50 de bani“, a declarat Marin Onică.

 
 
Loading...