Percheziții ample la hoții de lemn din trei județe. Cum operau indivizii

Ultima actualizare:

    12 percheziții au avut loc azi în județele Alba, Sibiu și HunedoaraFoto: alba24.ro
12 percheziții au avut loc azi în județele Alba, Sibiu și HunedoaraFoto: alba24.ro

Mai multe percheziții au avut loc azi dimineață în județele Alba, Sibiu și Hunredoara, la persoane bănuite că au tăiat și furat arbori din fondul forestier național. Zece indivizi au fost chemați la audieri.

Nouă descinderi în județul Alba, două în județul Sibiu și una în Hunedoara! În urma acestor acțiuni, polițiștii din Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, au citat pentru audieri zece persoane.

Aceste persoane sunt bănuite că ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras arbori din fondul forestier național, iar, pentru acoperirea faptelor, ar fi folosit avize de însoțire false.

Cei zece sunt cercetați pentru tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals intelectual.  

Au furat lemn în ultimii șase ani   

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie 2015 – ianuarie 2021, o societate comercială din județul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi sustras arbori, din speciile molid și brad, din fondul forestier național. Reprezentanții societății ar fi întocmit, în fals, mai multe avize de însoțire a materialului lemnos, pentru ieșirea din depozit a unei cantității însemnate de lemn rotund, către diferiți clienți, în condițiile în care această activitate economică nu s-ar fi desfășurat în acel loc.

Pentru a da o aparență de legalitate materialului lemnos livrat, reprezentanții societății ar fi înregistrat avize de însoțire a lemnului de la diverși parteneri, doar pentru a-și crea un stoc fictiv, fără ca operațiunea să aibă loc în realitate sau procedau la înregistrarea, în registrul de intrări – ieșiri, de material lemnos, cu toate că lemnul ar fi fost transportat și comercializat direct clienților, fără intrarea lemnului în depozit, potrivit IPJ Alba. Potrivit unor surse, firma din județul Alba este din Săsciori, scrie alba24.ro.

Citește și: 

VIDEO E jale în păduri! Transporturile ilegale de lemne s-au dublat față de anul trecut

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost atacat cu pietre de hoţii de lemne în Suceava. A transmis totul pe Facebook

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net