Percheziții în București și 8 județe într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 2,3 mil. lei

Ultima actualizare:

    Suspecții achiziționau piei de animale și întocmeau acte false
Suspecții achiziționau piei de animale și întocmeau acte false

Un număr de 40 de percheziții au loc, joi dimineață, în București și în opt județe, fiind vizate persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 2,3 milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția Română, percheziţiile au loc la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale din București și din județele Buzău, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamţ, Vrancea, Dâmboviţa, Prahova şi Argeş, precum şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,3 milioane de lei.

Conform sursei citate, persoanele și firmele vizate în acest dosar sunt suspectate că ar fi efectuat operaţiuni fictive pentru a diminua valoarea obligaţiilor de plată la bugetul de stat.

La descinderi participă aproximativ 150 de poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Buzău, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamţ, Vrancea, Dâmboviţa, Prahova şi Argeş şi de la Direcţia Generală de Poliţie Bucureşti, iar acțiunea este coordonată de Parchetul Tribunalului Buzău.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cele mai multe percheziții au loc la Sinești (Ilfov) și în Giurgiu, fiind vizate persoane care achiziționau piei de animale de la localnici, pe bază de borderou, însă înregistrau operațiunile cu documente conform cărora ar fi achiziționat bunurile de la firme, iar ulterior solicitau rambursarea de TVA, astfel fiind cauzat prejudiciul de 2,3 milioane de lei. Una dintre firmele care ar fi făcut astfel de achiziții ilegale este din Buzău, iar o alta este din Piatra Neamț.

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net