Percheziții DNA la patru spitale din Capitală

Ultima actualizare:

    Institutul Oncologic Alexandru Trestioreanu
Institutul Oncologic Alexandru Trestioreanu

Procurorii DNA efectuează joi percheziții la patru spitale din Capitală, într-un dosar în care prejudiciul, până în acest moment, este de 2,6 milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare citate de AGERPRES, au loc percheziții la Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic Alexandru Trestioreanu, Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arsenie, Spitalul Clinic Obregia.

Potrivit unor surse judiciare citate de news.ro, ancheta vizează contracte de achiziţii publice pentru aparatură medicală.

Digi24.ro arată că sunt verificate inclusiv birourile managerilor şi ale celor care se ocupă, în cadrul celor patru spitale, de achiziţiile publice. În plus, percheziţii se efectuează şi în biroul şefului Serviciului de anatomie patologică de la Institutul Oncologic. În schimb, oficialii din cele patru spitale vizate de anchetă susţin că nu au fost informaţi până în acest moment cu privire la dosarul în care se fac cercetări.

Spre exemplu, Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni a declarat că în biroul său nu are loc nicio percheziţie şi că nu a fost informată de către procurori cum că unitatea sanitară ar fi vizată de o anchetă a procurorilor anticorupţie. Carmen Orban a explicat, pentru digi24.ro, că în ultimii ani, de când se ocupă de spital, i-au fost solicitate documente referitoare la achiziţiile făcute, precizând că mereu le-a oferit procurilor documente ajutătoare. Orban a explicat şi că achiziţiile din spital se fac prin intermediul licitaţiilor. „Nu am primit niciun fel de informare cum că ar făcute percheziţii în spital”, a declarat Laurenţiu Simion, purtătorul de cuvânt al Institutului Oncologic Bucureşti. Şi Simion a explicat că achiziţiile în spital respectă litera legii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net