Procurorii DNA au făcut miercuri (7 octombrie) percheziţii la firma Cancan TV SRL, aflată în zona Băneasa, şi la mai multe cabinete de avocatură. Câțiva politicieni şi patronii ar fi implicaţi în trafic de influenţă şi spălare de bani.


Percheziţiile de la firma Cancan TV vizează fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani comise în perioada 2011-2012. Conform hotnews.ro, cei implicaţi au fost duşi la audieri. 

Potrivit Registrului Comerţului, acţionarii firmei Cancan TV sunt Orlando Valache (95%) şi Radu Călin Prunaru (5%), iar administrator este Orlando Valache. Cancan TV produce emisiuni de televiziune cu profil monden.

Emisiunea a fost difuzată de mai multe posturi tv

„Cancan TV” a fost lansată în 2011, la postul tv B1, avându-l ca prezentator pe Adrian Artene (37 de ani). În același an, emisiunea-tabloid a trecut la Kanal D, unde a fost prezentată tot de Adrian Artene, dar acesta a avut și o colegă în acea perioadă. Cu Andreea Mantea coprezentatoare, show-ul a avut audienţe foarte bune. În 2013, emisiunea s-a mutat la postul tv ACASĂ, dar, un an mai târziu, când postul a început să difuzeze doar telenovele, emisiunea s-a mutat la România TV, unde i-a avut prezentatori pe Cristina Herea și Marius Niță.

Procurorii vizează fapte din 2011-2012, când emisiunea de televiziune a trecut de la postul tv B1 la Kanal D și apoi la postul tv ACASĂ, pe vremea când Adrian Artene era prezentator. Întrebată de reporterii Click! care a fost reacţia jurnalistului după aflarea ştirii privind percheziţiile, iubita lui Artene, Ioana Dichiseanu, a spus simplu: „Adrian este în regulă, e într-o şedinţă”.

Adrian Artene a fost reporter special de investigaţii la ziarul Ziua (1998 - 2005), la ziarul Averea (2005 - 2007). Între 2007 şi 2010 a fost redactor-şef la ziarul Cancan şi apoi director editorial la ziarul Naţional (2010-2011). El a prezentat emisiunea „Cancan TV” între anii 2011 - 2012.

 
 
Loading...