Percheziții la casa lui Nuțu Cămătaru. S-au găsit două maimuțe și o cămilă

Ultima actualizare:

    Maimuța de pe străzile Capitalei a fost prinsă după ce a fost tranchilizatăFoto: Pro Tv
Maimuța de pe străzile Capitalei a fost prinsă după ce a fost tranchilizatăFoto: Pro Tv

Miercuri dimineață, 18 septembrie, au loc percheziții de amploare în casa lui Ion Balint, cunoscut ca Nuțu Cămătaru. Polițiștii au găsit deja mai multe animale exotice în curtea familiei: două maimuțe și o cămilă.

După ce săptămâna trecută, o maimuță a fost văzută plimbându-se ziua în amiaza mare pe străzile sectorului 5 din București, câteva zile mai târziu, poamenii legii au trecut la percheziții. Maimuța a fost prinsă în cele din urmă, după ce a fost împuşcată cu ser tranchilizant. 

„Este vorba de o maimuţă din specia macac japonez. În România, deţinerea lui este ilegală în priprietăți private, se poate ţine doar la grădini zoologice sau în parcurinaţionale”, a explicat directorul adjunct al Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, Kopacz Andras. Se pare că proprietarul maimuței mai are astfel de trei exemplare în casă, iar astăzi, bănuielile au fost confirmate.

„Cu toţii am fost puşi în această situaţie din cauza inconştientei unei persoane. Nu are niciun fel de microcip. Ar fi putut fi un indiciu. Fiind vorba de o infracţiune, vorbim de inchisoare de la 1 la 3 ani sau amendă penală”, a declarat Tudor Ionescu, consilier la primăria Capitalei. În România sunt probabil câteva zeci maimuţe din rasele macac, şi capucin. Proprietarii nu le declară pentru că legea interzice ca animalele sălbatice să fie ţinute pe post de animale de companie.

În curtea lui Nuțu Cămătaru s-au găsit mai multe animale exotice

Conform surselor citate de DIGI24, descinderile au avut loc la casa lui Nuțu Cămătaru, în a cărui curte au fost găsite mai multe animale exotice.

”În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Secţiei 24 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, aflaţi în continuarea cercetărilor privind primata identificată pe raza Sectorului 5, au pus în aplicare o autorizaţie de percheziţie, pe raza aceluiaşi sector. Până la acest moment, în locaţia respectivă au fost identificate doua maimuţe şi o cămilă. La această activitate participă și reprezentanți ai ASPA și și Gărzii de Mediu. Cercetările continuă”, a anunţat, miercuri, Poliţia Capitalei. 

Citește și:

Proprietarul maimuţei prinse în București riscă să facă închisoare! Poliția a mai găsit alte trei exemplare la el acasă

Maimuţa fugară, stresată şi supărată. Ce se va întâmpla cu ea acum

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net