Percheziții la Consulatul Republicii Moldova la București. Ce urmăresc anchetatorii

Ultima actualizare:

    Consulatul Republicii Moldova la BucureștiFoto: protv.md
Consulatul Republicii Moldova la BucureștiFoto: protv.md

Percheziții de amplasoare la Consulatul Republicii Moldova la București! Ofițerii Centrului Național Anticorupție vizează mai mulți foști angajați suspectați într-un dosar de abuz în serviciu.

„CNA efectuează acțiuni de urmărire penală la Consulatul R. Moldova la București în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul abuzului de serviciu, comis de către foști angajați ai misiunii diplomatice. Acum sunt audiate persoane și se fac ridicări ale unor materiale pentru verificarea informațiilor de care dispunem”, a comunicat Angela Starinschi, purtătoarea de cuvânt a CNA.

Contactat telefonic de gandul.ro, ieri, Consulatul Republicii Moldova la București a întrerupt legatura telefonică, iar ulterior nu a putut fi contactat.

Centrul Național Anticorupție (CNA) – până la 1 octombrie 2012 numit ”Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și a Corupției (CCCEC)”, este un organ specializat în prevenirea și combaterea corupției și a actelor conexe corupției în Republica Moldova.

Taxe pentru premise auto, date fără adeverințe

Ieri, CNA a oferit detalii în cazul perchezițiilor de joi de la Consulatul Republicii Moldova la București, precizând că ofițerii acestei instituții investighează o schema de corupție. Astfel, mai mulți foști angajați ai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu într-o cauză în care sunt suspectați ca ar fi perceput taxe de la cetățeni pe care nu le-ar fi introdus în registrele contabile ale misiunii, scrie sputnik.md.

Este vorba despre plățile pentru adeverințele eliberate de Consulat, care urmau a fi prezentate pentru schimbarea permiselor de conducere moldovenești în românești. Potrivit datelor anchetei, taxa oficială pentru eliberarea unei adeverințe este de 35 de euro, iar aceste sume nu ar fi fost reflectate în contabilitatea misiunii. Estimativ, ar fi vorba despre o suma de peste 30 000 de euro care nu ar fi fost încasată de Consulat, banii fiind însușiți de persoanele responsabile de eliberarea acestor acte. 

Citește și: 

Plic cu un praf suspect, plasat lângă Consulatul României din Bruxelles

Doamna consul din Sydney, calvarul românilor din Australia: ”Mi-a răspuns nervoasă, zbierând necontrolat”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net