Percheziții la o grupare care fabrica adeverințe false de vaccinare. Medic acuzat că introducea în sistem date nereale

Ultima actualizare:

    Un medic de familie din Dâmbovița este acuzat că a introdus în sistemul informatic de vaccinare zece persoane nevaccinate
Un medic de familie din Dâmbovița este acuzat că a introdus în sistemul informatic de vaccinare zece persoane nevaccinate

În această dimineață, au fost percheziții la mai multe adrese, unde locuiesc persoane bănuite că se ocupau cu fabricarea de adeverințe false de vaccinare. 13 persoane au fost aduse la audieri, printre care și un medic, sub acuzația de înșelciune, fals intelectual și fals informatic.

Adeverințele de vaccinare false au devenit o afacere profitabilă. O gruparea care fabrica astfel de documente a fost destructurată astăzi, 2 septembrie, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Aceștia au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa și fac cercetări în ceea ce privește eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-Covid-19.

Un medic, acuzat că a introdus în sistemul electronic al vaccinării zece persoane nevaccinate 

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august, o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a zece persoane împotriva Covid-19.

Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale.

Citește și: 

Medic rezident din Cluj, reținut după ce a emis adeverințe de vaccinare false

370 de adeverințe de vaccinare posibil false, depistate de Ministerul Sănătății

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net