Percheziţii la PRO TV? Postul de televiziune neagă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Poliţiştii au făcut, marţi dimineaţă, 28 de percheziţii la mai multe firme şi locuinţele unor persoane suspectat de spălare de vani şi evaziune fiscală. Prejudiciul adus statului ar avea o valoare de 5 milioane de euro.

UPDATE. PRO TV SA nu e vizată de investigaţia Parchetului, iar la sediul său din bulevardul Pache Protopopescu nu a avut şi nu are loc nicio percheziţie, se arată într-un comunicat al companiei.

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat în această dimineaţă că efectuează cercetări într-un dosar ce vizează activitatea a 28 de societăţi comerciale şi persoane fizice care au legătură cu industria media şi cinematografia. Cauza are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5,4 milioane de lei şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 23 de milioane de lei. Menţionăm că PRO TV SA nu este cercetată în această investigaţie a parchetului bucureştean şi că la sediul său din bulevardul Pache Protopopescu nu a avut şi nu are loc nicio percheziţie", scrie în comuncatul PRO TV

UPDATE. Adrian Sârbu a declarat că informaţiile vehiculate de televiziunile de ştiri, cu privire la percheziţiile făcute la el acasă, nu sunt reale.

"Fiind acasă la ora difuzării informaţiilor, m-am pregătit cu emoţie, cafele, fructe şi lichioruri să-i întâlnesc pe cei anunţaţi la televiziunile de ştiri. Căutându-i în toată casa şi negăsindu-i, a trebuit să accept că suntem în 1 aprilie şi că RTV, B1 şi alţii îşi doresc faima pe care şi-a dobândit-o în anii comunismului fictivul Radio Erevan", a spus Sârbu, potrivit Mediafax.

Şi Parchetul Tribunalului Bucureşti a precizat, într-un comunicat de presă, că percheziţiile făcute marţi, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind fapte de spălare de bani şi evaziune fiscală, nu vizează locuinţa lui Adrian Sârbu şi nici sediul Pro TV din bulevardul Pache Protopopescu.

"Urmare a informaţiilor apărute în mass-media şi în vederea unei corecte informări, facem precizarea că percheziţiile efectuate în data de 01.04.2014 nu vizează locuinţa numitului Sârbu Adrian şi nici sediul Pro TV din Bucureşti, b-dul Pache Protopopescu, nr. 109, sectorul 2", arată Parchetul Tribunalului Bucureşti, în comunicatul de presă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române transmis marţi, poliţiştii au facut 28 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală, infracţiuni prin care ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro.

UPDATE: Mai multe echipaje de Poliţie au ajuns la studiourile MEDIAPRO pentru a ridica mai multe documente. Fiecare maşină care intră este controlată de oamenii legii, conform Realitatea TV.

Anchetatorii au descins la 20 de adrese din Bucureşti şi la alte opt din judeţul Ilfov, într-un dosar aflat în instrumentarea Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, în care sunt vizate fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În cadrul acțiunii vor fi verificate relațiile comerciale dintre firmele vizate, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române. Printre firmele suspectate se află şi trustul MEDIAPRO.

Peste o sută de polițiști participă la percheziţiile care au loc la sediile firmelor vizate în anchetă şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. În acest caz, anchetatorii au fost sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii.

simeon stalpnicul png

30 de firme, din Bucureşti şi din judeţul Ilfov au fost percheziţionate de poliţişti, marţi dimineaţă, pentru probarea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Printre acestea se numără şi firma care deţine PRO TV-ul, potrivit Realitatea TV.

Anchetatorii au suspiciunea că 30 de societăți comerciale, prin ascunderea sursei impozabile, ar fi creat un prejudiciu de 5.000.000 de euro. În cadrul acțiunii vor fi verificate relațiile comeciale dintre societățile comerciale vizate.

Activitățile se desfășoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea D.G.P.M.B., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. De asemenea, în cauză s-a beneficiat de sprijinul S.R.I..

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net