Percheziții la studiourile de video chat: evaziune de 300 de milioane de dolari

Ultima actualizare:

    Cei care controlează studiourile de video chat vizate sunt suspectați de evaziune și spălare de bani
Cei care controlează studiourile de video chat vizate sunt suspectați de evaziune și spălare de bani

Acțiune de amploare a polițiștilor și procurorilor la 80 de studiouri de video chat din întreaga țară. Patru grupuri care controlează aceste „fabrici de bani” sunt bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul cauzat statului se ridică la circa 300 de milioane de dolari.

Industria sexului online se mută la tribunal. Marți, 80 de studiouri de video chat și 13 locuințe ale patronilor acestor localuri sunt luate la puricat de polițiștii din cinci județe și din municipiul București. Oamenii legii au descins la mai multe adrese din Capitală și din județele Ilfov, Sibiu, Timiș, Buzău și Bacău unde ar opera patru grupări infracționale bănuite de evaziune fiscală. Sunt vizate și filialele locale ale unor instituții bancare, unde cei vizați de anchetă și-ar fi depus banii obținuți ilegal din serviciile de tip video chat.

Nouă persoane au primit mandate de aducere pentru a fi audiate, au anunțat surse juduciare, citate de Mediafax. În urma verificărilor, anchetatorii au stabilit că prin conturile lor, deschise la două bănci din România, aceștia au efectuat operațiuni financiare de peste 300 de milioane de dolari. Totodată, aceștia aveau în conturi, la momentul perchezițiilor, 15 milioane de dolari, bani care vor fi puși sub sechestru.

Activitățile se desfăşoară în patru dosare penale, instrumentate de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice și Direcției de Investigații Criminale, sub conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. La percheziţii participă 400 de poliţişti, acţiunea fiind sprijinită de Direcția Operațiuni Speciale și Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net