Poliţiştii fac, marţi, 23 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Teleorman, la 28 de persoane suspectate de tâlhării din locuinţe, furturi de autoturisme şi distrugeri prin incendiere se arată într-un comunicat al Poliţiei Române citat de Mediafax


Percheziţiile au loc la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale, anchetatorii urmând să pună în executare mandate de aducere emis de Parchetul Tribunalului Bucureşti pentru 28 de persoane.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării ar fi acţionat în grup şi după ce verificau victimele, persoane în vârstă, lipsite de apărare şi care deţineau sume de bani.

Patru dintre membrii grupării sunt suspectaţi că, în noaptea de 11 spre 12 februarie, ar fi furat 8.200 de lei şi 700 de euro dintr-o locuinţă din judeţul Teleorman, după ce ar fi imobilizat şi lovit un bărbat şi două femei, cu vârste cuprinse între 55 şi 78 de ani.
De asemenea, membrii grupării sunt suspectaţi de comiterea unei tentative de tâlhărie din locuinţă, a două furturi de autoturisme, precum şi de incendierea unui autoturism.

Percheziţiile sunt făcute în cadrul unor dosare penale instrumentate de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR şi ai Poliţiei Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

La acţiune participă şi poliţişti de la IPJ Teleorman, specialişti criminalişti, echipe de intervenţii speciale ale Poliţiei Române, cu suportul tehnic şi operativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale


 
 
Loading...