Percheziţii. Societate acuzată că a furnizat reactivi chimici neconformi unor laboratoare private şi de stat

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Un număr de 19 percheziţii au loc joi în Bucureşti, Ilfov, Braşov şi Dâmboviţa, în cazul unei societăţi care a furnizat reactivi chimici neconformi unor laboratoare private şi de stat. În acest dosar se desfăţoară cercetări pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi trafic de produse sau substanţe toxice.

”Astăzi, 08.07.2021 Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează 19 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Braşov şi Dâmboviţa într-un dosar ce vizează săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi trafic de produse sau substanţe toxice”, anunţă Poliţia Capitalei, potrivit News.ro.

Reactivii chimici vizaţi sunt utilizaţi în analize de laborator

Conform poliţiştilor, din 2017 şi până în prezent, reprezentanţii unei societăţi comerciale ar fi indus în eroare partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor livrate (reactivi chimici şi aparate medicale), precum şi faptul că ar deţine, produce şi pune  în circulaţie produse şi substanţe toxice folosite în domeniul medical, fără a avea dreptul să desfăşoare astfel de activităţi. Reactivii chimici vizaţi sunt utilizaţi în analize de laborator, atât în unităţi spitaliceşti de stat, cât şi private, existând suspiciunea că nu indeplinesc condiţiile de conformitate, în ceea ce priveşte termenele de valabilitate şi destinaţia. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Citește și:

Familia mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a cerut redeschiderea dosarului în care este anchetat soțul artistei

Medicii nevaccinați, obligați să se testeze din fonduri personale. Sindicatele nu sunt de acord. "Este un abuz"

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net