Performanță pentru Universitatea București! Pe ce loc se află printre cele mai mari universități din lume!

Ultima actualizare:

    Universitatea din București, singura universitate din România în Top 500 la nivel mondial în ceea ce privește rezultatele absolvenților săiFOTO: adevarul.ro
Universitatea din București, singura universitate din România în Top 500 la nivel mondial în ceea ce privește rezultatele absolvenților săiFOTO: adevarul.ro

Universitatea din București (UB) este singura instituție de învățământ superior din România poziționată în top 500 din lume în ceea ce privește calitatea absolvenților. Din toate instituțiile academice din lume, UB este pe locul 145.

Universitatea din București este singura instituție de învățământ superior din România, poziționată în top 500 în clasamentul ”QS World University Rankings by Graduate Employability Rankings”, adică a calității absolvenților. Rezultatele clasamentului confirmă buna reputație a Universității din București în rândul angajatorilor, anul acesta fiind pentru a doua oară consecutiv când UniBuc obține acest rezultat.

Universitatea din București, singura universitate românească în Top 500

Universitatea din București se poziționează pe locul 145 la nivel mondial în ceea ce privește rezultatele absolvenților săi.

De asemenea, UB se poziționează în Top 500 și la alți indicatori: parteneriatele cu angajatorii (201+), relația angajator-student (201+), angajabilitatea absolvenților (201+) și reputația angajatorului (301+). Aceste rezultate mențin Universitatea din București în topul universităților cu cele mai bune performanțe la nivel regional.

Cum se realizează clasamentul

Pentru realizarea Clasamentului au fost evaluate 660 de instituții și analizate răspunsurile a peste 40.000 de angajatori, 39.000 de diplome și afilierile a peste 28.000 de absolvenți cu performanțe înalte.

În clasamentul general, cel mai cunoscut ranking global al universităților în funcție de domeniile de studiu și cercetare,  Universitatea din București se menține și în anul 2019 printre cele mai importante universități din lume, ocupând poziția 801-1000, alături de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea Politehnică din București și Universitatea de Vest din Timișoara.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net