Persoanele cu grad de handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, vor beneficia de un spor de 15% la salariul de bază, a decis Guvernul.


Toate persoanele cu grad de handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, vor beneficia de un spor 15 la sută la salariul de bază pentru activitatea desfăşurată în programul normal de lucru, a decis Guvernul, joi, 20 septembrie.

Cine va primi spor la salariu

Hotărârea adoptată în şedinţa de Guvern prevede că persoanele care deţin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat, fie el fizic, vizual, auditiv, de surdocecitate, somatic, mintal, psihic sau sunt bolnave de HIV/SIDA sau boli rare, vor beneficia de sporul de 15 la sută din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie/indemnizaţia de încadrare.

Potrivit Ministerului Muncii, până acum doar nevăzătorii cu handicap grav şi accentuat beneficiau de acest spor, iar acest lucru genera o diferenţiere pe criterii de dizabilitate în ceea ce priveşte câştigurile salariale realizate de persoanele cu handicap.

 
 
Loading...