Persoanele nevaccinate sunt de 17 ori mai susceptibile să fie spitalizate cu COVID-19 decât persoanele vaccinate complet

Ultima actualizare:

    Graficul riscului de spitalizare în cazul infectării cu SARS-CoV-2FOTO: CDC
Graficul riscului de spitalizare în cazul infectării cu SARS-CoV-2FOTO: CDC

Studiile au arătat că unele variante ale SARS-CoV-2 știu să păcălească imunitatea dată de vaccin și, în concluze, ne putem infecta, chiar dacă suntem vaccinați. Însă, cercetătorii au descoperit că, deși putem face boala, în acest caz, avem de 17 ori mai puține șanse să ajungem la spital cu forme grave decât dacă nu ne-am fi vaccinat.

Centrul pentru Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a realizat recent un studiu referitor la probabilitatea infectării cu SARS-CoV-2 la persoanele vaccinate, luându-se în considerare că peste 60% din populația de la 18 ani în sus a fost vaccinată complet .

Ai de risc de 17 ori mai mic să ajungi la spital dacă esti vaccinat

Studiul COVID-NET al CDC demonstrează că persoanele nevaccinate au de 17 ori mai multe șanse de a fi spitalizate cu COVID-19 decât persoanele care sunt complet vaccinate.

În perioada 24 ianuarie - 24 iulie 2021, ratele cumulative de spitalizare au fost de 17 ori mai mari la persoanele nevaccinate, comparativ cu persoanele vaccinate, defalcate pe grupe de vârstă au fost de 23 de ori, 22 de ori și 13 ori mai mari (nevaccinați comparativ cu vaccinați) pentru cei cu vârste cuprinse între 18-49, 50-64 și ≥65 ani respectiv.

În perioada 27 iunie - 24 iulie, ratele de spitalizare au fost de> 10 ori mai mari la persoanele nevaccinate, comparativ cu persoanele vaccinate pentru toate grupele de vârstă pe parcursul tuturor săptămânilor, perioadă în care varianta Delta a devenit predominantă.

Vaccinurile continuă să joace un rol important în prevenirea bolilor grave COVID-19 și rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizărilor COVID-19.

Vaccinați-vă pentru a vă proteja!

 Prin vaccinare împotriva COVID-19  se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului,  se reduce considerabil riscul de spitalizare și se reduce considerabil riscul de deces, se arată într-o postare pe Facebook a grupului RoVaccinare.

Citește și:Câți ani durează cercetarea și dezvoltarea unui vaccin

Ioana Mihăilă, despre certificatele false de vaccinare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net