Toate persoanele sub 65 de ani vor fi reprogramate pentru prima doză de vaccin anti Covid-19, începând cu data de 30 ianuarie. Măsura este luată pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat deja prima doză.


Toate persoanele sub 65 de ani care urmau să primească prima doză de vaccin anti Covid-19  în perioada 30 ianuarie -11 februarie au fost reprogramate pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale. Este vorba despre un număr de 66.884 de români. Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea inițială. Totodată, se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost. 

Persoanele reprogramate pentru prima doză, anunțate prin SMS

Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare. Totodată, noile date vor fi comunicate și telefonic. Situația este una temporară, până la data de 15 februarie, asigură Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. 

De ce suntem reprogramați? Nu există suficiente doze de vaccin

Motivul reprogramării îl reprezintă diminuarea cantităților de vaccin livrate anterior de BioNTech Pfizer, precum și lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de compania Moderna, pentru lunile februarie și martie. Această companie farmaceutică a anunțat livrarea, la data de 5 februarie, a 42.000 de doze (reducere de aproximativ 20%), însă a oferit asigurarea că numărul acestora va fi suplimentat ulterior.

CITEȘTE ȘI: 

Ce documente trebuie să semnezi dacă vrei să te vaccinezi. Cum arată chestionarul de triaj

De ce trebuie să purtăm masca de protecție după ce ne-am vaccinat. Argumentele date de Ministerul Sănătății

 
 
Loading...