Pesediștii vasluieni le-au împărțit cadouri veteranilor de război fără să poarte măști

Ultima actualizare:

    Veteran de război, aflat la pat și expus pericolului, din cauza faptului că oaspetele de la PSD nu folosește mijloace de protecțieFoto: CJ Vaslui
Veteran de război, aflat la pat și expus pericolului, din cauza faptului că oaspetele de la PSD nu folosește mijloace de protecțieFoto: CJ Vaslui

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a organizat prin intermediul Consiliului Judeţean, instituţie pe care o conduce, o acţiune dedicată veteranilor de război, ocazie cu care au fost făcute vizite la domiciliul vasluienilor care au luptat în Al Doilea Război Mondial. Fără să țină cont că veteranii sunt o categorie vulnerabilă, din cauza vârstei și a afecțiunilor medicale, oficialii n-au purat nici măști de protecție, nici mănuși.

Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a organizat o acţiune de Ziua Veteranilor de Război, astfel că preşedintele Dumitru Buzatu și deputatul PSD Irinel Stativă au mers în comunele din judeţ şi, alături de primari PSD, le-au împărţit cadouri veteranilor de război.

Regulile de distanțare socială au fost ignorate

Acțiunea a fost însă marcată de iresponsabilitatea cu care aleşii au tratat veteranii de război, o categorie vulnerabilă, în contextul pandemiei de coronavirus, dată fiind vârsta înaintată şi problemele lor de sănătate. Cu excepţia a trei primari (edilii din Albeşti, Oşeşti şi Ştefan cel Mare), care s-au deplasat la domiciliile veteranilor de război echipaţi cu măşti de protecţie şi mănuşi, alaiul alcătuit din Dumitru Buzatu, Irinel Stativă şi ceilalți primari a făcut deplasările sfidând regulile de protecţie şi de distanţare socială.  

Fără măşti și fără mănuşi, Dumitru Buzatu și ceilalți membri PSD au mers acasă la veterani pentru a le oferi diplome şi câte o pungă cu cadouri. Unii dintre primari au dat dovadă de nesimțire, intrând în casele unor veterani imobilizaţi la pat fără a purta vreo formă de protecţie pe faţă, deşi medicii atrag atenţia pe toate canalele de comunicare că noul coronavirus poate fi transmis cu ușurință. Dovada iresponsabilităţii a fost făcută chiar de către reprezentanţii CJ Vaslui, care au publicat pe Facebook imagini de la acţiunea dedicată veteranilor de război.

Pozele sunt grăitoare

În fotografiile postate pe pagina instituţiei se poate observa cum preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, deputatul Irinel Stativă, primarul comunei Todireşti, Petrică Simiuc, primarul interimar al comunei Puşcaşi, Paul Ignat, fostul edil al comunei Tăcuta, Călin Costică, viceprimarul comunei Cozmeşti, Gabriel Voicu, precum şi administratorul comunei Drânceni, Gelu Pecheanu, nu poartă nici măşti, nici mănuşi de protecţie. Unii primari, precum cel de la Rebricea, au avut măşti, însă nu le-au purtat pe tot parcursul vizitei.

“Ne bucurăm că-i avem în viață”

”De Ziua Veteranilor de Război suntem alături de cei aproape 260 de veterani şi văduve de război din judeţ, pe care ne bucurăm că îi avem în viaţă. Într-un an mai deosebit, cu pandemie de coronavirus şi măsuri restrictive impuse de ordonanţele militare, preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, sprijinit de primarii vasluieni, s-a aflat în mijlocul veteranilor, pentru a marca cei 75 de ani trecuţi de la sfârşitul celui De-Al Doilea Război Mondial”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a instituției. “Veteranii vizitaţi au rămas impresionaţi că autorităţile judeţene nu i-au uitat şi că au ţinut să-i felicite pentru sacrificiile făcute în a doua mare conflagraţie mondială”, se mai specifică în comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Vaslui.

Buzatu refuză să poartă mască

De menţionat că, în judeţul Vaslui, purtarea măştilor este obligatorie în spaţiul public. Această măsură a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, fără a fi prevăzute însă şi sancţiuni împotriva celor care încalcă hotărârea. De altfel, preşedintele CJ Vaslui a mai fost implicat într-o dispută publică, după ce la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean a fost singurul care a refuzat să poarte mască de protecţie. Buzatu susține că nu poartă mască fiindcă nu există o lege care să-l oblige să apeleze la această metodă de protecție. 

Vezi galerie foto și citește articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net