Peste 130 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii vor fi concediaţi

Ultima actualizare:

Liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, luni, pentru Mediafax, că actuala procedură de concediere colectivă declanşată este legală, în conformitate cu Codul Muncii.

“Am fost notificaţi, luni, de administratorul judiciar cu privire la intenţia de concediere colectivă a 134 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii, care îşi vor primi preavizele în 29 septembrie. De această dată, procedura de concediere este legală, în conformitate cu Codul Muncii. Angajaţi care vor fi trimişi în şomaj vor primi câte trei salarii compensatorii”, a spus Pascu.

Potrivit acestuia, în perioada următoare va încerca să aibă o discuţie cu conducerea Mechel Câmpia Turzii şi cu reprezentanţii administratorului judiciar, pentru a afla care este situaţia combinatului.

Administratorul judiciar al combinatului Mechel Câmpia Turzii, care a intrat în insolvenţă în 17 aprilie, a dispus la începutul lunii iulie disponibilizarea a 148 dintre cei circa 360 de angajaţi ai societăţii, măsura fiind considerată atunci “ilegală” de către sindicat.

Tribunalul Comercial Cluj a admis, în 17 iulie, solicitarea sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii de anulare a procedurii de concediere a celor peste 140 de angajaţi ai combinatului şi a dispus anularea preavizelor acestora.

Combinatul siderurgic Mechel Câmpia Turzii (INSI) este a treia fostă companie a grupului Mechel care a solicitat intrarea în insolvenţă. Cererea de intrare în insolvenţă a fost înaintată instanţei în 22 martie, potrivit unui comunicat transmis de companie, în 12 aprilie, pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net