Peste 50 de migranţi, depistaţi într-o clădire deteriorată din apropierea centrului oraşului Timișoara

Ultima actualizare:

    Foto News.ro
Foto News.ro

Poliţiştii locali din Timişoara au depistat 53 de migranţi care se adăposteau într-o clădire deteriorată din apropierea centrului oraşului, dar şi un alt grup de migranţi, în Gara de Nord. Oamenii care locuiesc în zonă au sesizat că migranţii fac gălăgie şi mizerie.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Poliţiei Locale Timişoara, poliţiştii locali au fost sesizaţi că, în zona Gării de Nord, mai mulţi migranţi fac gălăgie şi mizerie. Ajunşi acolo, poliţiştii locali au observat în faţa Gării se afla un grup mai mare de migranţi, care, la observarea patrulei, au fugit, fiind prinşi ulterior şapte dintre ei. În urma verificărilor, s-a stabilit că ei erau înregistraţi în evidenţe ca solicitanţi de azil şi provin din Siria, Afganistan, Pakistan.  Poliţiştii locali au trecut şi la verificarea imobilelor din zonă, fiind cunoscut faptul că migranţii se ascund în clădiri părăsite. "Într-o astfel de construcţie nelocuită de pe Bulevardul Republicii au fost depistaţi nu mai puţin de 53 migranţi. Aceştia au fost legitimaţi, verificaţi, constatându-se că au documente prin care au solicitat azil, eliberate de autorităţile din Şomcuta - Arad, Giurgiu, Bucureşti, Galaţi. Întrucât persoanele în cauză au scos efectiv parchetul şi alte materiale lemnoase din clădirea în care s-au adăpostit, punându-le pe foc, fapt care poate duce la declanşarea unui incendiu şi surparea imobilului, transformându-se într-un nou caz Colectiv, punându-se în pericol vieţi omeneşti, directorul executiv al Poliţiei Locale Timişoara, Dumitru Domăşnean-Urechiatu, a luat legătura cu persoanele care au în atribuţii gestionarea problemei străinilor şi migranţilor pe teritoriul ţării noastre, comisar-şef de poliţie Gabriel Vasilescu de la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Timişoara şi cu comisar sef de poliţie Nelu Gabi Paraschiv, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, pentru găsirea unor soluţii în ceea ce priveşte persoanele în cauză”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Locale Timişoara. Potrivit Poliţiei Locale, "deoarece după aproximativ două ore de la depistarea persoanelor nu s-a deplasat la faţa locului niciun reprezentant al instituţiilor în măsură să ia decizii legate de aceste persoane, poliţiştii locali au procedat la escortarea migranţilor pe peronul Gării de Nord, fiind îndrumaţi să se deplaseze către centrele care le-au emis documentele de solicitare azil, de pe teritoriul României”.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net