Peste 50.000 de pelerini, la moaștele Sfântului Dimitrie

Ultima actualizare:

Nici vremea rece, nici așteptarea la coada lungă nu au contat pentru credincioșii care au dorit să atingă moaștele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir.

Se estimează că, de marți, până joi, circa 50.000 de credincioși au urcat Dealul Mitropoliei, unde au fost depuse moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou şi ale Sfântului Ierarh Nectarie. Au fost pelerini de toate vârstele. Mulți dintre aceștia vin an de an și se roagă pentru sănătatea lor și a familiei, pentru liniște sufletească și spor în casă.

simeon stalpnicul png

Potrivit Patriarhiei Române, Patriarhul Kiril al Moscovei va aduce din Rusia un fragment din moaştele Sfântului Serafim de Sarov, care va fi oferit comunităţii ortodoxe ruse arondate Bisericii Sfântul Nicolae - Tabacu din Capitală. Patriarhul Kiril va participa la manifestările religioase dedicate Sfântului Dimitrie cel Nou.

Vineri, când este sărbătorit Sfântul Dimitrie cel Nou, Liturghia va fi oficiată, de la ora 9.00, la Altarul de vară  de lângă Catedrala Patriarhală. De asemenea, sâmbătă, de la ora 9.00, Patriarhul Kiril va lua parte, alături de ierarhii români şi străini, la slujba Te Deum, care va marca zece ani de la întronizarea Patriarhului Daniel. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net