După ce miercuri, medicii de familie au anunțat că nu eliberează trimiteri sau rețete, fiind nemulțumiți de fondurile alocate, joi, trei sferturi dintre aceștia renunțaseră la protest.


Astfel, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat că perioada de încheiere a contractelor cu medicii de familie s-a încheiat, peste 75%  dintre aceștia semnând, ceea ce înseamnă că și-au reluat activitatea în întregime. CNAS a precizat că cei care nu au semnat actele vor avea contracte pe durată determinată, valabile până la 31 martie.

La rândul său, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, dr. Rodica Tănăsescu, a declarat, joi: „O parte dintre noi continuă protestele, o parte, nu. Sunt medici cărora le e frică. Pentru că li s-a spus că rămân fără contract, ceea ce înseamnă că te duci să vinzi gogoşi în piaţă, nu numai tu, ci şi asistenta. Mulţi deja şi-au depus cereri de emigrări”.

Medicii de familie au început protestele miercuri, fiind nemulţumiţi de birocraţia din sistemul de sănătate, dar și de fondurile alocate.

 
 
Loading...