Petiție pentru demiterea ministrului Educației, Monica Anisie. Plângerile contestatarilor

Ultima actualizare:

    Monica Anisie solicită Inpectoratului Școlar o anchetă în acest cazFoto: Arhiva Click!
Monica Anisie solicită Inpectoratului Școlar o anchetă în acest cazFoto: Arhiva Click!

Ministrul Educației, Monica Anisie, are numeroși contestatari. Atât politicieni, cât oameni din societatea civilă, care-i cer demisia.Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că nu ar exista un proiect concret privind desfășurarea anului școlar. Există chiar și o petiție în spațiul online pentru îndepărtarea demnitarului din funcție.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a lansat o petiție prin care se solicită demisia ministrului Educației, Monica Anisie.

”Solicitarea vine în urma situației în care se găsește învățământul românesc, din cauza lipsei unui proiect concret privind desfășurarea anului școlar 2020 – 2021, a lipsei transparenței și comunicării, precum și a numeroaselor sesizări primite în acest sens”, au transmis reprezentanții FACIAS.

În același timp, ei spun că normele privind măsurile sanitare și de protecție în unitățile de învățământ, elaborate de  Guvernul României, sunt neclare, lacunare și că astfear încalca drepturile fundamentale din Constitușie: dreptul la ocrotirea sănătății și dreptul la învățătură.

”Pentru a asigura un viitor demn tinerilor și copiilor României, educația trebuie să fie una la cele mai înalte cote și nimic din ceea ce a făcut ministrul Monica Anisie nu a demonstrat că poate gestiona cu responsabilitate și profesionalism situația din învățământul românesc. Un alt argument este lipsa asumării răspunderii din partea doamnei ministru și a instituției pe care o conduce, răspundere care a fost așezată pe umerii părinților, elevilor și cadrelor didactice. Situația epidemiologică este una care nu poate fi tratată cu lejeritate, iar lipsa unor măsuri eficiente de protecție nu va duce decât la agravarea problemelor”, spun cei de la Fundația care veghează asupra respectării drepturilor cetățenilor, în relația acestora cu Statul Român.  Cei care doresc să semneze petiția, o pot face accesând linkul de mai jos: https://www.petitieonline.com/cerem_demisia_ministrului_educaie.

Dacian Cioloș i-a cerut demisia ministrului Educației

Și Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS, i-a cerut demisia de onoare, cu două zile înainte de începerea anului școlar 2020-2021.

”Guvernul este incompetent în chestiunea deschiderii școlilor. Doamna ministru al Educației, Monica Anisie, ar trebui să plece de la minister de urgență, dar nu am nici o speranță că se va întâmpla așa ceva. Mai ales că poate invoca exact criza pe care nu reușește să o rezolve pentru necesitatea rămânerii în funcție. Am văzut acest scenariu de zeci de ori. Politicieni incompetenți care cred că lumea se va prăbuși fără ei se agață de scaune cu disperare”, a transmis Cioloș pe 12 septembrie.

Ministrul Educației, Monica Anisie, refuză să demisioneze

Ministrul Educației a răspuns în nenumărate rânduri că nu va demisiona.

”În semn de responsabilitate faţă de copii, elevi şi de colegii mei profesori trebuie să continui acest mandat alături de ei, având în vedere că începe un nou an şcolar altfel”, preciza Anisie la începutul lunii.

În plus, premierul Ludovic Orban, dar și președintele țării, Klaus Iohannis, o susțin și au declarat în reptate rânduri că sunt mulțumiți de cum s-a pregătit de la minister începerea anului școlar. 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/scandal-pe-tabletele-din-scoli-ministrul-educatiei-monica-anisie-nu-vrea-sa-si-dea

https://www.click.ro/vedete/romanesti/exclusiv-cum-s-pregatit-de-scoala-familia-maruta-imagini-din-viata-reala-cu-cea-mai

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net