Petiţie pentru Prinţul Nicolae: Ce doreşte PNŢCD de la Regele Mihai

Ultima actualizare:

    PNŢCD a lansat o petiţie pentru Prinţul NicolaeFoto: Arhiva personală
PNŢCD a lansat o petiţie pentru Prinţul NicolaeFoto: Arhiva personală

Recenta decizie a Regelui Mihai I de a-l exclude pe principe din linia succesorală a tronului României a sensibilizat o parte a populaţiei, drept pentru care PNŢCD a iniţiat o petiţie pentru prinţul Nicolae, prin care acesta să fie recunoscut Altetă Regală a României.

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) a iniţiat joi o petiţie online prin care se solicită ca Regele Mihai I să revină asupra deciziei de a-i retrage titlul şi locul în linia de succesiune fostului principe Nicolae, demersul având ca scop "sensibilizarea Majestăţii sale". Ţărăniştii spun că revenirea asupra deciziei este "imperios necesară", având în vedere popularitatea de care se bucură monarhia constituţională în momentul de faţă, "pentru ca dezamăgirea să nu se instaleze în sufletul românilor".

"Retragerea de către Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, a titlurilor de Alteță Regală și Principe al României, precum și a desemnării la succesiunea dinastică Prințului Nicolae, a tulburat o mare parte a monarhiștilor, in rândul cărora Prințul se bucură de o largă simpatie. Prin această Petiție, deschisă de către PNȚCD, singurul partid monarhist, dorim sensibilizarea Majestății Sale, pentru reanalizarea și revenirea asupra deciziei luate.

Tocmai acum, când nădejdea în monarhia constituțională a crescut într-un val fără precedent, revenirea asupra deciziei este imperios necesară, pentru ca dezamăgirea să nu se instaleze în sufletul românilor", se arată în explicaţia petiţiei pentru Prinţul Nicolae.

Petiţie pentru Prinţul Nicolae: 840 de semnături în 24 de ore

Autorul petiţiei a reuşit ca în doar 24 de ore să strângă 840 de semnături. Din păcate pentru acesta, petiţia "Nedreptatea făcută Stelei trebuie plătită!" se află în acest moment în clasament peste ea ca şi număr de semnături, românii considerând că pedepsirea greşelilor făcute de arbitrul Sebastian Colţescu la meciul dintre Astra Giurgiu şi Steaua Bucureşti sunt mult mai importante decât cele solicitate de PNŢCD. Se pare că momental fotbalul bate monarhia.

Petiţie pentru Prinţul Nicolae: Decizia a fost asumată de fostul principe

Fostul principe Nicolae a anunţat că îşi asumă decizia bunicului său, Regele Mihai I, de a-i retrage titlul şi locul în linia de succesiune, afirmând că poziţia respectivă impune un mod de viaţă pe care îl consideră "dificil" de acceptat şi că se va dedica activităţilor ecologice şi caritabile. "În noile mele circumstanţe, voi căuta să mă dedic în continuare activităţilor ecologice, de tineret şi caritabile, despre care am învăţat atâtea lucruri cât timp m-am aflat în România", mai spune Nicolae Mihai.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net