Pilotul care supraviețuise accidentului de elicopter a decedat la spital

Ultima actualizare:

    Pilotul Corneliu Gabriel Titiana a fost adus la București cu un elicopter după prăbușirea aparatului pe care îl pilota (foto: Mediafax)
Pilotul Corneliu Gabriel Titiana a fost adus la București cu un elicopter după prăbușirea aparatului pe care îl pilota (foto: Mediafax)

Pilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu, Gabriel Titiana, a încetat din viaţă, luni, la Spitalul de Arşi din Bucureşti, a anunțat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Adrian Stănculea. Comandorul fusese supus la mai multe intervenţii chirurgicale, printre care și un transplant de piele.

Viața pilotului Gabriel Titiana atârna de un fir de ață din ziua în care a fost adus la București, cu răni grave. Din 21 noiembrie, de când se află la Spitalul de Arși, Titiana a trecut prin nenumărate operații, printre care și una de transplant de piele. Din nefericire pentru familia sa și pentru Armata Română, care mai pierd un soț, un tată și un militar de excepție, pilotul a decedat la ora 12.25.

Gabriel Titiana va fi comemorat marți în toate unitățile militare (foto: mapn.ro)
Gabriel Titiana va fi comemorat marți în toate unitățile militare (foto: mapn.ro)

"S-a realizat traheostomia de către echipa ORL de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar. Noi ne-am făcut treaba noastră, adică excizie de piele de pe ambele coapse, tot ce era arsură de gradul trei fiind acoperit cu autogrefe. Pe spate s-au folosit homogrefe din bancă, pentru că, urmare a faptului că stă pe ele şi a avut manifestări bacteriene prin zonă, s-au mai lezat o parte din grefele făcute. De aceea, astăzi (vineri - n.r.), le-am înlocuit cu hemogrefe din bancă. Operaţia a decurs bine. Prognosticul rămâne rezervat în continuare. Dacă trece de primele trei zile după operaţie, sper să fie mai bine decât era", spunea vineri, directorul medical al Spitalului de Arşi din Capitală, Cristian Niţescu, conform Mediafax.

Căpitan-comandorul Titiana, în vârstă de 46 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era pilot instructor clasa I pe aeronava IAR 330, îndeplinea funcţia de comandant patrulă la Escadrila 713 Elicoptere SOCAT din Baza 71 Aeriană şi avea la activ 1.300 de ore de zbor. „Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii militarului şi este alături de familia îndurerată. Marţi, 9 decembrie, de la ora 8.30, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare a căpitan-comandorului Corneliu-Gabriel Titiana”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

La Spitalul de Arși continuă să fie internat cel de-al doilea supraviețuitor al accidentului de elicopter, Valentin Bora. Conform medicilor, acesta se simte mai bine, poate să mănânce și să se deplaseze pe distanțe scurte.

Militarii Gabriel Titiana şi Valentin Bora se aflau într-un elicopter militar al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii care s-a prăbuşit, în 21 noiembrie, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu. În urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi la un spital din Târgu Mureş, de unde au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net