Pilotul planorului, de negăsit. O armată de oameni îl caută în patru județe

Ultima actualizare:

    Mircea Crăciun avea experiență în zborul cu planorul. Colegii lui nu înțeleg de ce s-a prăbușit aparatul său
Mircea Crăciun avea experiență în zborul cu planorul. Colegii lui nu înțeleg de ce s-a prăbușit aparatul său

Mircea Crăciun (56 de ani), pilotul aparatului de zbor dispărut joi în județul Argeș, e căutat de 850 de oameni și șase elicoptere. Printre salvatori au fost mobilizați și colegi de-ai săi de la Aeroclubul României, pădurari, militari, salvamontiști, jandarmi și voluntari care au urmărit cazul în presă.

Autorități speciale și voluntari din patru județe îl caută în continuare pe pilotul planorului dat dispărut, joi seară, în Munții Leaota. La acțiunea de căutare au fost mobilizați 210 pompieri din județele Dolj, Teleorman, Vâlcea, Bacău, Vrancea, Alba, Mureș, Călărași și de la Unitatea Ciolpani (Ilfov). Aceștia se folosesc de 8 autocamioane și patru vehicule cu șenile pentru a ajunge în zone greu accesibile din munți. Pentru a spori șansele de identificare a pilotului, salvatorii au la dispoziție și șase elicoptere (două ale MAI și patru ale MApN), dar și nenumărate aparate de zbor de mici dimensiuni aparținând Aeroclubului României.

Pilotul Mircea Crăciun a fost dat dispărut joi seară, la mai bine de nouă ore de la decolarea de pe aerodromul din Ghimbav. Joi, în jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost sesizat de către ROMATSA că un planor care a decolat în jurul orei 12.30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază. Din datele obținute a reieșit că pilotul aparatului de zbor are „mare experiență” și executa un zbor privat în zona Postăvarul, potrivit MAI.

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net