Plante pentru reglarea tensiunii arteriale

Ultima actualizare:

Remediile din plante sunt o metodă bună de a menţine la valorile normale tensiunea arterială, însă cu condiţia de a fi recomandate de către un medic specialist în fitoterapie. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

  • Păducel. Preparatele din păducel, sub formă de ceai sau de tinctură, reglează tulburările nervoase ale inimii, contribuie la dilatarea vaselor de sânge şi sunt folosite pentru echilibrarea tensiunii arteriale. Planta este recomandată şi în angină pectorală, tulburări de menopauză şi ateroscleroză. Peste o lingură de plantă mărunţită toarnă 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat aproximativ 15 minute, iar apoi strecoară. Bea două căni de ceai pe zi, dimineaţa şi seara. Florile de păducel pot fi asociate cu valeriană sau cu talpa-gâştei, pentru a-şi mări efectul terapeutic. 
  • Captalan. Rădăcina de captalan este un remediu eficient pentru reglarea tensiunii arteriale, fiind indicat atât în hipertensiune, cât şi în hipotensiune, sub formă de tinctură. Pune într-un vas care se închide ermetic 20 de linguri de pulbere de rădăcină de captalan, apoi adaugă 2 căni de alcool alimentar dublu rafinat. Închide vasul şi lasă la macerat 14 zile, după care strecoară amestecul. Ia câte zece picături de tinctură de două ori pe zi, două săptămâni. 
  • Usturoi. Usturoiul are proprietăţi antiseptice, antifungice şi antibacteriene. Datorită alicinei din compoziţie, substanţă sulfuroasă eliberată când usturoiul este zdrobit, previne accidentele vasculare cerebrale şi reduce tensiunea arterială. Consumă câte un căţel de usturoi pe zi, urmând să ajungi la trei, pe parcursul a două săptămâni.
  • Talpa-gâştei. Infuzia de talpa-gâştei are proprietăţi relaxante şi calmante. Planta se foloseşte pentru reglarea presiunii sângelui, contribuind la scăderea tensiunii arteriale. Prepară un ceai dintr-o linguriţă rasă de plantă uscată, peste care torni o cană de apă clocotită. După 10 minute, strecoară infuzia şi bea trei căni de ceai pe zi. 
  • Anghinare. Anghinarea este de ajutor în afecţiunile inimii. Planta este bună şi în caz de hipertensiune, ateroscleroză şi angină pectorală. Infuzează o lingură de frunze de anghinare, timp de 5 minute, cu 500 ml de apă. Bea o parte din ceai dimineaţa, pe stomacul gol, iar restul, pe parcursul zilei, cu 30 de minute înainte de mese.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net