Pleci în vacanță? Iată 5 variante de cazare ieftină!

Ultima actualizare:

    Cazarea la rulotă este una dintre cele mai ieftine variante să-ți petreci un concediu cu buget redusFOTO: adevarul.ro
Cazarea la rulotă este una dintre cele mai ieftine variante să-ți petreci un concediu cu buget redusFOTO: adevarul.ro

Se apropie vacanța, dar stai prost cu finanțele și nu-ți permiți o săptămână la hotel? Există câteva variante de cazare ieftină la care nu te-ai fi gândit! Iată cum este la cort, la rulote, la hostel, bungalow sau într-un apartament!

E vremea concediilor și mulți dintre noi alegem o variantă cât mai ieftină. Iată din ce variante să alegi!

Cazarea la cort, cea mai ieftină opțiune 

Cu cortul poți merge atât la mare cât și la munte și este cea mai ieftină opțiune pe care o ai la dispoziție. Dacă alegi această variantă, trebuie să știi că vei plăti zilnic o taxă de cort și o taxă de persoană. Cu alte cuvinte, vei plăti pentru locul ocupat – prețul diferă însă în funcție de mărimea cortului - dar și pentru alte facilități cum ar fi toaletele, dușurile, curentul electric etc. De exemplu, dacă vrei să pleci două zile în Vama Veche și te cazezi în campingul din stațiune vei achita cel mai ieftin 30 de lei taxa de cort (15 lei/zi) și 62 de lei taxa de persoană (31 lei/zi). În total, cazarea ajunge la 92 de lei, asta în ideea în care o cameră la o pensiune sau la un hotel trece de 150-200 de lei pe zi. Însă, dacă alegi un camping aflat într-o zonă de munte s-ar putea ca prețul să fie și mai mic. Cazarea la cort într-un camping nu-ți oferă cine știe de facilități de lux – ai la dispoziție doar strictul necesar – dar, pentru două, trei zile, chiar merită. Imaginează-ți cum e să vezi răsăritul direct din sacul de dormit, cum e să auzi noaptea valurile care se sparg la țărm, cum e să privești cerul plin de stele în timp ce savurezi un pahar cu vin. Evident, cazarea la cort nu este recomandată familiilor cu copii mici.

Cum e la rulote

În multe campinguri există și o zonă destinată rulotelor. Dacă vrei să trăiești o estfel de experință inedită, într-unul din campingurile din stațiunea 2 Mai, în această perioadă, o rulotă cu pat dublu costă în jur de 100 de lei pe zi. Dacă nu știi cum e într-o rulotă, află că aici găsești dulapuri pentru haine cu sertare, rafturi și umerașe , o noptieră, una sau două etajere, unul sau două paturi, prize funcționale, plasă de țânțari la geamuri, perne, lenjerie de pat și un minifrigider. Ai acces gratuit la wifi și parcare. Rulota este locul ideal pentru o familie fără copii sau cu copii mai mari. Însă, și aici, dacă te bate gândul să te cazezi, este recomandat să stai doar două, maximum trei zile. E frumos, e intim, e boem... dar, ca să punctăm și câteva dezavantaje...spațiul este extrem de mic, iar în interior foarte cald.

Hai în bungalow!

Este vorba despre un șir de căsuțe din lemn sau beton, cu o cameră în care găsești cu unul sau mai multe paturi, o baie cu duș (aceasta poate fi și la comun) un dulap, televizor, minifrigider și – în cel mai fericit caz – un aparat de aer condiționat. Căsuțele sunt amplasate într-un spațiu amenajat care îți pune la dispoziție grădină, terasă, bănci, spațiu verde, zonă de făcut grătarul, zonă de relaxare și chiar loc de joacă pentru copii. Prețurile sunt și ele pe măsura facilităților. De exemplu, cine caută cazare ieftină în Eforie Nord și optează pentru bungalow, va găsi oferte pentru trei nopți la un preț de 210 lei.

Cazare ieftină la hostel

Cazarea la hostel este mai scumpă decât la cort sau rulotă, dar mult mai ieftină față de o cazare la un hotel de două stele. Să stai la hostel înseamnă să plătești patul și să dormi în aceeași cameră cu persoane necunoscute. Paturile sunt multe, unele dintre ele sunt suprapuse, iar baia, bucătăria, zona de luat masa și zona de relaxare sunt la comun. Prețul pe noapte pornește de la 50, 60 de lei și crește în funcție de stațiune sau oraș. De exemplu, un pat într-un hostel din Bușteni costă în această perioadă în jur de 70 de lei.

Apartamentul, varianta ideală pentru familii cu copii mici

Să rezervi un apartament la munte sau la mare este cea mai bună idee dacă pleci în vacanță cu copilul mic. Și, dacă te grăbești și cauți din timp, vei găsi o mulțime de oferte la prețuri pentru toate buzunarele, mai mici decât cele practicate de multe hoteluri. Apartamnentul este, așadar, o variantă de cazare ieftină, atât la munte, cât și la mare cu condiția să rezervi cu câteva luni înainte. O garsonieră sau o locuință cu două sau mai multe camere îți oferă confortul cu care ești obișnunit acasă la tine. Aici ai toate dotările și utilitățile: baie, bucătărie cu aragaz, cuptor, frigider, cuptorul cu microunde, unul sau mai multe dormitoare, living, balcon. Ai televizor, aparat de aer condiționat, mașină de spălat, aspirator, uscător de rufe, fier și masă de călcat. Este alegerea ideală dacă ai un copil pentru care trebuie să gătești, care are un anumit program de somn la prânz sau căruia dorești să-i oferi confortul de acasă.

Citește și

Fără telefoane şi tablete în taberele pentru copii!

Vă ţine să călătoriţi 245 de zile pe ocean? Costă «doar» 247.500 $

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net