Plictiseală mare la Ambasada Rusiei. Donează în continuare pentru „Cuminţenia Pământului”

Ultima actualizare:

Ambasada Rusiei la Bucureşti a decis să facă o nouă donaţie pentru Cuminţenia Pământului, după cea controversată de 100 de euro care a fost însoţită de un videoclip de propagandă considerat provocator şi neadevărat.

Acum Ambasada Rusiei a decis să facă o nouă donaţie statului român pentru Cuminţenia Pământului, după ce un român le-a oferit suma de  19,19 lei, 4,41 euro, 0,31 USD, 200 de yeni, 200 woni.

"Referitor la donația Ambasadei în campania privind subscripția publică națională pentru achiziția operei “Cumințenia Pământului” a sculptorului Constantin Brâncuși

În seara zilei de 27 septembrie 2016 la Ambasadă s-a adresat un cetățean român care a transmis în numele propriu o sumă de bani a cărei valoare el însuși nu a putut să precizeze. Potrivit dânsului, el a făcut acest lucru pentru a rambursa Ambasadei o parte din suma donată de către noi în campania privind subscripția publică națională pentru achiziția operei „Cumințenia Pământului” a sculptorului Constantin Brâncuși.

Am numărat banii aduși de către această persoană și s-a dovedit că dânsul a transmis 19,19 lei românești, 4,41 euro, 0,31 dolari SUA, 200 de yeni japonezi și 200 de woni sud-coreeni.

Pornind de la aprecierea pozitivă acordată de MAE al României, în ceea ce privește donația modestă a Ambasadei ruse în recuperarea patrimoniului național român, am luat decizia de a trimite acești bani în fondul menționat. Luând în considerare faptul că au fost multe monede străine de diferită valoare, această procedură, cel mai probabil, va dura mai mult timp.

Suntem recunoscători tuturor cetățenilor români neindeferenți care au apreciat în mod corect poziția Ambasadei drept cea care urmărește îmbunătățirea relațiilor noastre, căutarea interpretării pozitive reciproc acceptabile a istoriei noastre comune și aici, bineînțeles, cuvântul ponderabil trebuie să fie spus de experții Comisiei comune de istorici ruso-române.

Sperăm că dezbaterea destul de emoțională care fără nicio intenție din partea noastră a început în societatea românească va contribui nu numai la o mai bună înțelegere a istoriei noastre comune, dar, de asemenea, și la construirea de noi relații pragmatice de bună vecinătate între țările noastre", sună mesajul postat de Ambasada Rusiei pe pagina de Facebook.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net