Ploaia înghețată dă peste cap Bucureștiul. Avioane anulate și tramvaie blocate

Ultima actualizare:

    Ploaie înghețată în BucureștiFoto Florin Șuler
Ploaie înghețată în BucureștiFoto Florin Șuler

Vremea s-a înrăutățit duminică, 18 martie, iar multe dintre zborurile care erau planificate au fost anulate, iar alte avioane au întârzieri. Același lucru se întâmplă în Capitală și cu tramvaiele. În mai multe zone ale Bucureștiului tramvaiele au fost blocate.

Conform Digi24, ultimele decolări programate în aeroport au fost anulate, iar ultimul avion ar fi decloat la ora 11 în dimineața zilei de 18 martie. Meteorologii au declarat că ar fi vorba de o ploaie înghețată și umiditate foarte mare. 

Panou Plecări/Sosiri aeroport - 18 martie 2018
Panou Plecări/Sosiri aeroport - 18 martie 2018

Pasagerii așteaptă ca vremea să se îmbunătățească pentru a putea zbura spre destinații. Zborurile ar fi anulate de aproape toate companiile aeriene, iar 13 avioane ar avea întârziere.

„În ultimele 2 ore nu s-a decolat. Este vorba despre freezing rain (ploaie înghețată) care aplică un strat de glazura de gheață peste avion. În cazul acestei ploi care ingheata, nu putem face prea multe. Vestea bună este că se așteaptă o încălzire a vremii. Sunt mai mult de 10 aeronave care trebuiau să decoleze. Toată suprafața de mișcare a fost tratată anti îngheț, dar până ce avioanele nu vor putea decola, va rămâne așa. Peste 1000-1500 de pasageri sunt prinși în aeroport. Cam într-o oră jumătate s-ar putea să se rezolve această problemă. Pista se prezintă foarte bine, se poate ateriza și decola”, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni.

simeon stalpnicul png

Tramvaiele de pe linia 41 din București au fost afectate. Zona cea mai periculoasă ar fi Lacul Morii. Firele sunt inghețate, iar acest lucru îngreunează bunul demers al circulației. Conform RATB, a fost introdusă linia navetă de autobuze 641, de la capăt de linie Piaţa Presei, pentru a prelua călătorii de pe întreg traseul liniei de tramvaie 41. Circulația rutieră a fost închisă pe A2, între Fundulea și Drajna din cauza fenomenului de ploaie înghețată. Conform News.ro, începând cu ora 13:15, conform Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), se închide circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, între Fundulea şi Drajna (km 36+000 – km 105+000), pe ambele sensuri din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată, care generează apariţia spontană a poleiului şi afectează puternic siguranţa circulaţiei rutiere. Şoferii au la dispoziţie ruta ocolitoare Fundulea - DN 3 - Lehliu - DN 3A - Drajna. Reprezentanţii CNAIR precizează că se acţionează în permanenţă în toate zonele afectate.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net