Ploaia, îngheţul şi zăpada au distrus maşini, au blocat tramvaie şi au rupt copaci

Ultima actualizare:

În sectorul 1 au căzut arbori pe Şos. Nicolae Titulescu nr.121, Calea Dorobanţilor nr. 12, sau în faţa la ASE. În sectorul 2, mai mulţi copaci au căzut pe Şos. Pantelimon, Bd. Basarabia sau pe str. Vatra Luminoasă. Nici sectoarele 3 şi 4 nu au scăpat de arborii căzuţi, iar în sectorul 6, pe str. Pravat şi str. Apusului mai mulţi copaci au avariat autoturisme.

În sectorul 5 pe Bd. Regina Elisabeta, la intrarea în sediul Universităţii, o bucată de gheaţă s-a desprins de pe acoperiş şi a lovit o tânără care intra în clădire. Deşi un echipaj SMURD a venit să-i acorde ajutor, tânăra a refuzat să fie transportată la spital.

Ghinion a avut şi un tânăr din sectorul 2. Acesta se afla pe str. Herta, când crengile unui copac au căzut şi l-au rănit. Băiatul de 28 de ani a fost transportat la Spitalul Sf. Pantelimon. Aceleaşi crengi au avariat şi două maşini. Tot în sectorul 2 a căzut şi un stâlp de iluminat.

Nici semafoarele nu-şi mai fac treaba cum trebuie.  Potrivit situaţiei prezentate în Comandament, azi dimineaţă erau defecte semafoarele de la Bd. 1 Decembrie,  Bd. Basarabia, dar şi alte semafoare de la Şos. Colentina.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut operatorilor de deszăpezire să intensifice acţiunile de curăţare pe marile bulevarde, în condiţiile în care va continua să ningă. Edilul a dispus ca în zona pantelor, rampelor, pasajelor şi podurilor să se afle în permanenţă un utilaj cu material antiderapant.

Totodată astăzi şi mâine nu se ţin cursuri în nicio instituţie de învăţământ preuniversitar din oraş.

Cum gerul nemilos a făcut numeroase victime în rândul oamenilor, municipalitatea face apel la bucureştenii care văd pe stradă oamenii fără adăpost să sune la numărul de telefon gratuit 0800 821 218. Primăria pune la dispoziţie două centre, unul la Complexul Integrat de Servicii Sociale din Theodor Pallady şi un altul în Berceni.  

Persoanele fără adăpost pot primi ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB după cum urmează:

-    sectorul 1 pe str. Sf. Constantin nr.8 şi Calea Griviţei nr. 216-    sectorul 3 pe str. Foişorului 56-58 şi la Policlinica socială din str. Dristorului 81-88.-    sectorul 2 pe str. Agricultori nr. 44 şi Bd. Dacia nr. 196-    sectorul 5 pe Calea Ferentari, nr. 9

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net