Ploile au făcut prăpăd. Zeci de gospodării inundate la Buzău şi Bistriţa

Ultima actualizare:

    Oamenii s-au trezit cu apa în case, după o furtună puternică
Oamenii s-au trezit cu apa în case, după o furtună puternică

A fost rupere de nori, marţi seară, în Buzău şi Bistriţa. Ploaia torenţială a provocat daune în zeci de gospodării. La Focşani, vântul puternic a doborât mai mulţi copaci şi a smuls acoperişul unui bloc, iar la Cluj, o femeie aflată pe trotuar a fost la un pas să fie lovită de bucăţile de tablă luate de vânt.

Peste 80 de case şi anexe din nouă localităţi, şapte sate şi două municipii, din judeţul Buzău, au fost afectate în noaptea de marţi spre miercuri în urma ruperii de nori şi a torenţilor formaţi pe versanţi.

Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă Buzău a transmis bilanţul complet al manifestărilor fenomenelor meteorologice periculoase produse pe timpul avertizării de Cod Portocaliu, când s-au înregistrat averse cu caracter torenţial cu 40-45 l/mp.

În municipiul Buzău au fost inundate subsolurile Spitalului Judeţean de Urgenţă şi Casei de cultură a sindicatelor, precum şi a mai multe blocuri de locuinţe, relatează Agerpres.

În comuna Cernăteşti, şuvoaiele de pe versanţi au inundat şase gospodării, iar Drumul judeţean 203K a fost acoperit de ape. În comuna Berca, au fost afectate trei sate - în Pleşcoi au fost inundate 19 gospodării, la Pleşeşti - opt case, iar la Valea Nucului, trei.

În comuna Topliceni, satul Deduleşti, au fost inundate 29 de gospodării, în satul Topliceni, 14 gospodării, iar în satul Răduceşti, cinci case.

În municipiul Râmnicu Sărat, şapte persoane, cinci adulţi şi doi copii, s-au autoevacuat după ce trei case au fost inundate.

Şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, zeci de curţi şi gospodării au fost inundate. În unele locuri, apa a depăşit chiar şi jumătate de metru, conform România Tv.

La Focşani, acoperişul unui bloc a fost luat de vântul puternic. Pompierii au intervenit imediat pentru că acoperişul a lovit o conductă de gaze.

La Cluj, o femeie care se afla pe trotuar a fost la un pas să fie rănită de bucăţile de tablă care au zburat de pe acoperişul unui bloc.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net