Ploile torențiale au produs inundații în 27 de localități, din 11 județe. București-Ilfov a fost zona cea mai afectată

Ultima actualizare:

    Multe subsoluri de bloc au fost inundate, mai ales în CapitalăFotografii: IGSU
Multe subsoluri de bloc au fost inundate, mai ales în CapitalăFotografii: IGSU

Ploile torențiale au produs inundații în 27 de localități, din 11 județe. București-Ilfov a fost zona cea mai afectată, pompierii fiind chemați să scoată apa din peste 120 de locații, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În ultimele 24 de ore, din cauza ploilor torențiale, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 53 de case,186 de curți, 96 beciuri și subsoluri și 12 străzi.

Potrivit celor de la IGSU, cea mai afectată de aversele torențiale a fost zona București-Ilfov, unde pompierii au avut peste 120 de intervenții pentru evacuarea apei din case curți și subsoluri.

Este vorba despre 67 de solicitări venite din Capitală și de 56 în Ilfov. Un alt județ unde s-a înregistrat un număr mare de intervenții a fost Alba.

Pompierii au scos toată noaptea apa din curțile inundate, după ploile torențiale
Pompierii au scos toată noaptea apa din curțile inundate, după ploile torențiale

Mai multe echipaje cu motopompe au acționat în cinci localități ca să fie scoasă apa din gospdării. În municipiul Alba-Iulia au fost primite cele mai multe solicitări, iar salvatorii au intervenit la 23 de case, 39 de curți, 23 de beciuri și de 3 străzi inundate.

Un bărbat a fost la un pas să fie luat de viitură

Totodată, o situație deosebită a fost înregistrată în județul Bihor, în localitatea Cubulcut. Un bărbat a fost la un pas de înec, după ce a rămas izolat cu oile pe o insulă în mijlocul apei, din cauza unei viituri formată pe pârâul din localitate. Dar pompierii au ajuns la timp ca să-l salveze. 

Pe durata manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, traficul rutier a fost temporar blocat pe DN 67 și DJ 672, din Gorj, din cauza copacilor căzuți pe carosabil.

”Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora”, au transmis autoritățile.

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net