Podul Grant, gata în 3 luni?

Ultima actualizare:
Septembrie 2018
Septembrie 2018

”Reabilitarea Podului Grant se va finaliza în primăvară”. Anunţul a fost făcut de primarul Gabriela Firea şi înseamnă că primele lucrări de reparaţii la cel mai periculos pod din Bucureşti ar fi încheiate surprinzător într-un an, jumătate din timpul anunţat iniţial. Reporterii Click! au semnalat primii starea acestei bombe din infrastructura Capitalei.

Pe 25 septembrie 2018, reporterii Click! făceau o radiografie a ”rănilor” Podului Grant, considerat de specialiştii Primăriei Capitalei un pericol rutier, deşi, oficial, colosul a fost reparat total în urmă cu 12 ani. Plin de gropi şi crăpături, ruginit, un ”muribund” rutier, din care atârnau părţi componente, care stăteau să cadă de la înălţime pe oameni şi maşini.

Septembrie 2018 - Structura de beton și  rosturile de dilatație ale  pasajului erau adevărate  capcane rutiere
Septembrie 2018 - Structura de beton și rosturile de dilatație ale pasajului erau adevărate capcane rutiere

Cândva, a fost o mare lucrare de infrastructură, o mândrie tehnică a oraşului, o cale rutieră deosebit de importantă. După doar câteva zile, Municipalitatea a ajuns la concluzia reporterilor Click! şi a votat intrarea în reparaţii a Podului Grant. Dar tocmai pe 9 aprilie 2019 au început lucrările care urmau să dureze doi, ani, potrivit proiectului votat de consiliu.

Ianuarie 2020
Ianuarie 2020

Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat între Administraţia străzilor şi Compania municipală străzi poduri şi pasaje.

Refacerea pasajului costă 52 milioane lei

Mâna dreaptă pe probleme de infrastructură a primarului Capitalei a explicat ce lucrări s-au făcut până în acest moment. ”Pe toată zona de sub pasaj a fost îndepărtată tencuiala, s-au consolidat pilonii, s-a scos calea de rulare tramvai, s-a spart placa de beton, a fost turnată una nouă, s-au montat traversele, şina, pe calea de rulare s-a frezat până la beton, s-au reparat fisurile şi s-a pus asfalt. S-a finalizat şi procedura pentru rosturi.

Ianuarie 2020
Ianuarie 2020

Pe la sfârşitul lunii ianuarie, dacă permite vremea, vom pune rosturile, apoi se poate asfalta strada şi se pot monta parapeţii. Pasajul se va finaliza în primăvară”, a declarat şi Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructură al primarului Capitalei.


    Ianuarie 2020
Ianuarie 2020

Va scăpa însă complet Podul Grant de renumele său? Vor fi lucrările în sfârşit făcute profesionist sau se va repeta situaţia de acum 12 ani, când podul a fost reparat, dar de fapt a fost peticit. Valoarea lucrărilor se ridică la circa 52,2 milioane lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net