Poftiţi la mici din carne de cal!

Ultima actualizare:

Parcă suntem în Ţara lui Papură-Vodă! Fiecare face ce are chef pentru că nimeni nu este pedepsit. E un scandal uriaş în legătură cu alimentele cu bacterii, ciuperci şi chimicale, plus carnea de cal pe care europenii spun că o trimitem în loc de vită. Unui producător din Ploieşti nici că îi pasă. Pune carne de cal în mici şi îi trimite unui hypermarket din Capitală.

Lotul de 5,6 kg cu acest produs a fost identificat săptămâna trecută, dar abia astăzi s-a confirmat prezenţa cărnii de cal, potrivit lui Vladimir Mănăstireanu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Culmea este că nu a putut să spună ce cantitate a fost deja vândută.

A admis doar că instituţia pe care o conduce derulează în acest sens o anchetă, iar rezultatele le vom afla peste 7 zile. În urma unei anchete, se pare că şi reprezentanţii magazinului cunoşteau situaţia, dar nu au retras mar­fa de la vânzare, potrivit rtv.net.

Potrivit buletinului medical, inspectorii DSV Bucureşti au tras concluzia că micii livraţi de o firmă din Ploieşti conţin carne de cal, lucru neevidenţiat pe etichetă.

Scandalul cărnii de cal continuă şi în Europa. Germania a emis ieri alertă pentru ravioli bologneze fabricate în Franţa, cu carne de cal provenită din România. O alertă rapidă a fost lansată şi de Marea Britanie care a depistat peste 60% conţinut de carne de cal din România, în lasagna congelată din Franţa. Amândouă transporturile au fost sechestrate.

E oficial: 80.000 de litri de lapte cu toxine! Din peste o mie de probe luate la fermele şi producătorii de lapte, în 7 cazuri s-a confirmat prezenţa aflatoxinei, o toxină cancerigenă, extrem de periculoasă pentru sănătatea oamenilor.

Este vorba de  3 ferme, 2 unităţi de procesare şi 2 unităţi de colectare. „Precizăm că unităţile colectare şi procesare prelucrează cantităţi mici de lapte, între 2 şi 7 tone, iar distribuţia se face pe o zonă mică, limitată. Laptele contaminat este sechestrat în tancuri, nu a intrat la procesare şi urmează a fi distrus", a informat ieri Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară.

Belgienii au găsit toxine în grâul românesc. Iarăşi ne-au luat la ochi europenii! Belgienii au emis ieri avertizare pe tot continentul din pricina unui transport de grâu din România. Analizele lor spun că a fost identificată aflatoxină, toxină cancerigenă, în lotul pe care l-au importat de la noi. Aflatoxina este extrem de peruiculoasă şi se dezvoltă din sporii unei ciuperci care apare la plantele care au crescut în perioade secetoase sau au fost greşit depozitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net