Poftiţi la ospăţ!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Bucureştenii petrec în acest sfârşit de săptămână ca în vremurile bune. Pentru că zaiafeturile se ţin lanţ din Obor şi până în Herăstrău, din Parcul Tineretului şi până în centrul oraşului, reporterii Click! au testat ieri oferta de distracţie.

În Piaţa Obor, primarul Neculai Onţanu de la sectorul 2 organizează „Zilele Bucureştiului". Oferta? Într-un colţ, Mirela Ivaşcu din Târgovişte făcea ciolan cu fasole, iar alături, magiun de prune, stârnind rictusuri nervoase unei întregi asistenţe nerăbdătoare.

Câţiva metri mai încolo, Titi pusese „să muncească" un grătar complicat, manevrat printr-un sistem ciudat de lanţuri. Ce era pe el? Dar ce nu era! Vorbim de hălci de carne de pui şi de porc, metri - şi zic metri! - de cârnaţi.

La intrarea în Parcul Tineretului, lângă Palatul Copiilor, primarul Cristian Popescu Piedone a organizat şi el o petrecere, denumită însă „Zilele Recoltei".

Şi aici, ochii noştri au încercat în zadar să se ferească de zecile de tarabe cu mâncare adusă de producători din toate colţurile ţării. Peste tot, români rumeni la faţă te îmbie să guşti must proaspăt şi pastramă ca untul.

O idee ciudată a avut, cu ocazia „Zilelor Bucureştiului", Municipalitatea. În Parcul Herăstrău, bucureştenii au de ales între a mânca bine pe terasă, de la imensul grătar amplasat în mijlocul parcului, a face o cură de aer curat plimbându-se cu trăsura sau le pot îmbina pe amândouă, aşa cum, cu ultimele puteri, am făcut şi noi.

Parcul Herăstrău

La terasa din centrul parcului, lângă Pavilionul Expo Flora, bucureştenii pot sărbători „Zilele Bucureştiului".

Preţurile variază de la 12 lei porţia de frigărui la 2,5 lei micii şi de la 7 lei/100 de grame de ceafă de porc la grătar la 4 lei/100 de grame de pulpe de pui. Aici nu se găseşte must, în schimb curge berea: 4 lei paharul şi 5 lei sticla.

Parcul Tineretului

Cu ocazia „Zilei Recoltei", ţăranii şi-au prezentat produsele într-o defilare a căruţelor. Şi aici mâncarea şi băutura sunt "la putere".

Preţurile merg de la 12 lei o ceafă de porc de 200 grame la 10 lei o porţie de frigărui. De la 2,5 lei micii, la 5-6 lei berea la pahar. Mustul costă 4 lei paharul de 400 de grame.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net