Poftiţi în palatul aurit al lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu!

Ultima actualizare:

    Foto: David Muntean
Foto: David Muntean

Livinguri şi dormitoare luxoase, cramă, cinematograf, piscină, saună, seră exotică. „Cuibuşorul de nebunii” al cuplului Elena şi Nicoale Ceauşescu avea 80 de camere şi se întindea pe nu mai puţin de 2.000 de metri pătraţi. Acum, palatul poate fi vizitat de tot poporul!

Fosta reşedinţă a familiei Ceauşescu, situată pe strada Primăverii, la numărul 50, a intrat în circuit turistic. Sâmbătă, 12 martie, a fost deschisă în premieră, cu acces gratuit, iar din 19 martie va fi la dispoziţia tuturor celor care vor să dea o raită prin intimitatea cuplului dictatorial. Reporterii Click! au fost printre primii vizitatori şi au avut ce vedea!


    Foto: David Muntean
Foto: David Muntean

Saloane somptuoase, dressinguri de dimensiunea unor apartamente de 3-4 camere, şeminee din marmură, piese de mobilier lucrate la comandă, din cele mai scumpe materiale, vitralii şi candelabre stil Ludovic al XV-lei, arcade aurite, paturi cu baldachin împodobite cu ţesături lucrate manual din mătase sau lână, tot luxul de pe pământ este concentrat în Palatul în care familia dictatorului a locuit aproape un sfert de veac, din 1965 până în 1989! În ziua inaugurării, la „muzeul Ceauşescu” au ajuns nostalgici ai epocii de aur, dar şi tineri curioşi, dornici să afle mai multe despre cel mai mare „cârmaci” al României. Până acum, vila de protocol administrată de RA-APPS a fost închisă publicului, dar a primit mai multe delegaţii oficial din ţară şi din străinătate.Preţul unui bilet de intrare este 30 de lei

Palatul Primăverii poate fi vizitat de grupuri de minimum 5 şi maximum 15 persoane, exclusiv în baza unei programări prealabile. Vizita se face cu ghidaj în limba română şi engleză, iar programul este de miercuri până duminică între orele 10.00 -18.00 (Ora de intrare a ultimului grup este 17.00). Preţul unui bilet întreg este 30 de lei/persoană, elevii, studenţii şi pensionarii plătesc 15 lei/persoană, iar veteranii de război şi eroii revoluţiei au acces gratuit. Pentru ghidaj în limba engleză se va plăti o taxă suplimentară de 15 lei/persoană.


    Foto: David Muntean
Foto: David Muntean

Ştiaţi că?

  • Reşedinţa a fost văzută ultima dată la 22 decembrie 1989, când oamenii au luat cu asalt “palatul” pentru a vedea dacă robineţii din baie sunt într-adevăr din aur masiv.
  • Mai târziu, s-a dovedit că robineţii erau de fapt doar auriţi. Potrivit Mediafax, o dată pe an erau adunaţi şi duşi la Trezorerie pentru fi suflaţi cu un gram de aur.
  • Un fost angajat îşi aminteşte că şobolanii mai mişunau pe proprietate, iar vara personalul se lupta cu gândacii din bucătărie.
image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net