Pokemoni lăsaţi deoparte, doar ca să "vâneze" o carte!

Ultima actualizare:

    Liviu Drăghici, proprietar de cafenea şi amator de lecturăFoto: "Adevărul"
Liviu Drăghici, proprietar de cafenea şi amator de lecturăFoto: "Adevărul"

Gata cu goana după monstruleţi virtuali! Liviu Drăghici, proprietarul unei cafenele din Ploieşti, le propune tinerilor să uite de Pokemon Go, jocul care a înnebunit planeta, şi să găsească volumele pe care le-a pus în diverse locuri din oraș. Cei care descoperă cărţile le pot lua acasă şi, în plus, beneficiază de o oră, gratuit, la cafeneaua lui Liviu.

Exasperat de căutătorii de pokemoni, fenomen care a atins și Ploieștiul, Liviu Drăghici, un tânăr antreprenor, încearcă să-i trimită pe tineri la o „vânătoare“ culturală. Proprietar al unei cafenele, el și-a anunțat prietenii și clienții pe o reţea socială că a „ascuns” cărți în mai multe locuri din oraș. Găsitorii sunt recompensați atât cu volumul în sine, cât și cu o oră, gratuit, la “Anticaffe New Experience”.

"Până acum am pus 16 volume"

„Am remarcat frenezia pe care a declanșat-o jocul Pokemon Go și am decis să profit pentru a îndruma oamenii să viziteze locuri frumoase din oraș și să răsfoiască niște cărți bune“, explică tânărul în vârstă de 32 de ani. Volumele au fost puse în locuri speciale: muzee, instituții de cultură, dar și o librărie sau un cinematograf privat din Ploiești. „Volumele nu sunt ascunse în spatele vreunui obiect sau dedesubt, ci sunt lăsate la aceste instituții. Este suficient ca un pasionat de lectură să ajungă acolo și să întrebe dacă sunt cărți din campania PokeBook, iar volumul îi va fi predat“, zâmbeşte Liviu. „În mare, am fost primit bine peste tot, iar oamenii au apreciat ideea. În total, în cadrul campaniei, voi lăsa 30 de cărți în oraș. Până acum am pus 16“, povesteşte el.

Unul dintre volume a fost “ascuns” la Muzeul Nichita Stănescu
Unul dintre volume a fost “ascuns” la Muzeul Nichita Stănescu

Câteva dintre volume au fost deja descoperite, iar „vânătorii“ au venit la cafenea pentru a-și primi răsplata. „M-a surprins plăcut reacția oamenilor. Faptul că unele cărți au fost deja găsite, deci căutate, este îmbucurător”, apreciază prahoveanul, care speră ca, pe viitor, această campanie să se extindă în tot orașul. “Cât mai mulți oameni să lase cărți în diverse locuri din oraș, astfel încât fenomenul să devină unul de masă“, încheie Liviu.

S-a inspirat din jocul Pokemon Go


    Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Lansat în această vară, “Pokemon Go” a devenit unul dintre cele mai populare jocuri pentru smartphone. Jocul funcţionează astfel: porneşti aplicaţia, iar telefonul va activa camera foto. Vei vedea pe ecran realitatea din jurul tău şi, din loc în loc, figurine “Pokemon” pe care să le prinzi. Vei reuşi asta mergând mult pe jos, fiindcă monstruleţii sunt răspândiţi de aplicaţie prin diverse locuri ale oraşului.

Click! spune

Liviu Drăghici e şi un suporter înfocat, şi un „poet de serviciu“ al echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, ajunsă în Liga a IV-a. El se pregăteşte să scoată al treilea volum de poezii dedicat „lupilor galbeni“.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net