Poliția Română, dotată cu pistoale Beretta de ultimă generație. Armele sunt asamblate în România

Ultima actualizare:

    Pistoalele Beretta vor intra în dotarea Polției Române în două luniSursa foto: Digi24
Pistoalele Beretta vor intra în dotarea Polției Române în două luniSursa foto: Digi24

Poliţia Română va fi dotează cu armament nou - pistoale Beretta de ultimă generaţie, a anunţat miercuri ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a adăugat că armele sunt asamblate în România la costuri mici.

Poliția Română, dotată cu pistoale Beretta. Ce spune ministrul Marcel Vela

"Astăzi am avut un eveniment important pentru Poliţia Română, un moment, dacă pot să spun aşa, de răscruce în evoluţia activităţii Poliţiei Naţionale, în special a celei de Ordine Publică şi a Poliţiei Rutiere, pentru că iată, după mulţi zeci de ani, începând de astăzi, Poliţia Naţională se dotează cu armament nou, cu pistoale Beretta de ultimă generaţie, care sunt şi vor fi asamblate în România, la Romarm, la un preţ excelent, jumătate din preţul pieţei comerciale” a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela, la un eveniment de prezentare a noilor achiziţii. „Acest pas important spre normalitate este şi eficient, cu costuri foarte mici şi necesar, dar în mod esenţial este extrem de important pentru siguranţa poliţiştilor şi în acelaşi timp pentru o eficienţă şi o eficacitate a luptei lor împotriva infracţionalităţii", a mai precizat ministrul. 

Vela: „Infractorii au armament de ultimă generație, iar polițiștii pistoale Carpați din 74”

Marcel Vela a transmis că infracţionalitatea ''nu stă pe loc'', ci se modernizează. "Au maşini de ultimă generaţie infractorii, armament de ultimă generaţie şi poliţiştii noştri aveau pistoale Makarov sau Carpaţi din 1974, ceea ce ducea la o confruntare inegală între forţele poliţieneşti şi zona criminogenă", a arătat Marcel Vela. Potrivit acestuia, dotarea Poliţiei va continua. "Suntem în faza în care am achiziţionat şi camere de luat vederi şi bastoane cu şocuri electrice şi veste antiglonţ, antiînjunghiere, căşti de protecţie, tot ceea ce ţine de o dotare normală pentru un poliţist care se angajează într-o luptă în care poate chiar să-şi rişte viaţa", a afirmat Marcel Vela, potrivit Agerpres.

Poliția Română va fi dotată cu pistoale Beretta în următoarele două luni. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net