Polițist de frontieră din Bihor, scăpat de acuzația de corupție din cauza greșelii unui procuror

Ultima actualizare:

    Poliţistul de frontieră Marinel Marţi a scăpat de acuzații Foto: adevarul.ro
Poliţistul de frontieră Marinel Marţi a scăpat de acuzații Foto: adevarul.ro

Un poliţist de frontieră din Bihor, reţinut şi trimis în judecată pentru corupție, a fost scăpat de acuzații chiar de un procuror. Anchetatorul a greșit că a folosit un colaborator neautorizatpentru interceptări și la acțiunea de flagrant.

Agentul şef Marinel Marţi, din Punctul de Trecere a Frontierei Borş a fost reţinut, în seara de 5 noiembrie 2017, în urma unei acţiuni de flagrant organizată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi de ofiţeri ai DGA. El era acuzat că ar fi acceptat promisiunea că va primi 1.000 euro pentru a permite ieşirea din ţară a unei persoane despre care ştia că are probleme penale, riscând să fie încarcerat. Banii, spuneau atunci procurorii, au fost luaţi de omul de afaceri Sebastian Sabău, patronul unui service auto din Oradea, şi el reţinut în aceeaşi seară de anchetatori.   

Flagrantul, organizat cu colaboratori neautorizați   

Fugarul era, de fapt, după cum avea să se afle ulterior, un investigator sub acoperire, ajuns în legătură cu cei doi prin intermediul unei alte persoane, denunţător în cauză şi, totodată, având statut de colaborator sub acoperire. Același colaborator a intervenit, în octombrie 2014, pentru ca Marinel Marţi să ajute o femeie condamnată la închisoare pentru înşelăciune să treacă frontiera şi să se sustragă de la executarea pedepsei.  

În final, fugara a fost prinsă şi încarcerată, iar din spatele gratiilor, aceasta i-a denunţat pe cei care, în 2014, au ajutat-o să părăsească ţara. Ca atare, în baza informaţiilor, ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorilor, le-au întins o capcană cu ajutorul unui investigator sub acoperire care s-a dat condamnat, la fel ca şi denunţătoarea poliţistului de frontieră.  

Cum au rămas procurorii fără dovezi

Cazul a ajuns în faţa instanţei în 2018 şi a intrat în dezbaterea Camerelor preliminare din Tribunalul Bihor şi de la Curtea de Apel Oradea unde, după 2 ani de tergiversări, judecătorii au exclus din dosar toate actele procedurale care se refereau la interceptările ambientale şi flagrant.

Mai multe amănunte pe adevarul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net