Polițiști mână în mână cu infractorii! Făceau parte din grupări mafiote acuzate de camătă, șantaj și tentativă de omor

Ultima actualizare:

    Polițistul interlopilor, Robert Badea, și antrenorul de box de la Dinamo, Gheorghe Napoleon Bonaparte, au fost reținuți
Polițistul interlopilor, Robert Badea, și antrenorul de box de la Dinamo, Gheorghe Napoleon Bonaparte, au fost reținuți

Polițiști mână în mână cu infractorii! Doi ofițeri au fost descoperiți de colegii lor de la Direcţia Generală Anticorupţie că făceau parte din grupări mafiote suspectate de tentativă de omor, camătă şi şantaj. Este vorba despre Robert Preda și Gheorghe Napoleon Bonaparte, antrenorul de box de la Dinamo. Ieri au fost percheziții la ei acasă și în urma lor au fost reținuți. Autoritățile anunță că aceștia îi consiliau juridic pe interlopi, contra unor sume de bani, le dădeau informații clasificate și ar fi intervenit să mușamalizeze o tentativă de omor.

"Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, în baza delegării procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei, au descins ieri, 1 octombrie, la domiciliile a doi ofiţeri de poliţie pentru efectuarea de percheziţii în vederea probării unor infracţiuni de corupţie şi de crimă organizată.

După percheziţii, cei doi poliţişti au fost conduşi la sediul unităţii de parchet pentru audieri, în urma cărora procurorii au dispus reţinerea acestora pentru o perioadă de 24 de ore", a informat, vineri, DGA.

Cei doi vor fi duşi astăzi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Ofiţerii DGA au fost delegaţi şi autorizaţi de către procurorul de caz să efectueze multiple operaţiuni de investigaţii sub acoperire cu grad înalt de complexitate, în dosarul în care cei doi ofiţeri de poliţie sunt cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie, dar şi fapte penale de crimă organizată în legătură cu activitatea unei grupări infracţionale specializată în fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie, delicte economico-financiare şi altele.

Din investigaţiile efectuate a rezultat că cei doi ofițeri au sprijinit activitatea grupării de crimă organizată, încercând, totodată, să intervină în pretinsa muşamalizare a unei tentative de omor.

"Astfel, unul dintre cei doi suspecţi, la data comiterii faptelor comisar de poliţie în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, în calitate de membru al unei grupări care se ocupa de paza cluburilor din Bucureşti, a iniţiat o relaţie de colaborare cu liderul grupării infracţionale, iar împreună cu acesta, în vederea obţinerii de profituri financiare şi ,,albirii” provenienţei ilicite a acestora, a întreprins demersuri pentru deschiderea şi administrarea în fapt a două case de pariuri sportive, ce funcţionau de drept ca puncte de lucru ale unei societăţi comerciale coordonate de către liderul grupării", arată DGA.

Oamenii legii, consiliere juridică pentru interlopi

De asemenea, poliţistul acorda "consiliere juridică” atunci când liderul grupului sau alţi membri erau implicaţi în comiterea unor infracţiuni. 

Conform sursei citate, printre infracţiunile pentru care este cercetat liderul grupării se află şi instigarea unor membri ai grupului pe care îl conducea la săvârşirea unor acte de violenţă asupra unei persoane care le-a denunţat activităţile infracţionale.

Astfel, pentru a-l intimida, liderul i-a pus pe cei doi să acţioneze cu violenţă asupra denunţătorului. Acest lucru s-a petrecut  pe 9 ianuarie, la o adresă din Bucureşti, unde bărbatul  a fost atras. A fost  lovit cu o sabie, în urma cărora a suferit leziuni traumatice ce i-au pus în primejdie viaţa.

5.000 de euro ca să-i scape pe infractori de tentativa de omor comisă

"Cazul a fost preluat spre cercetare poliţienească iar ulterior, în perioada ianuarie – aprilie, cel de-al doilea poliţist suspect în cauză, având calitatea de comisar şef de poliţie, a primit pentru sine suma de 5.000 de euro de la membrii grupării, pe care i-a lăsat să creadă că ar avea influenţă asupra unui procuror sau judecător, promiţând că îi va determina pe aceştia să înlocuiască măsura arestării preventive dispusă faţă de autorul tentativei la omor", transmite DGA.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate la cei doi poliţişti au fost identificate diferite bunuri şi înscrisuri utile probatoriului în cauză.

"Menţionăm faptul că, la data de 1 octombrie, în aceeaşi cauză, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat un număr de 30 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Vaslui şi Braşov în urma cărora un număr de 14 persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audiere", mai arată DGA.

Polițistul Robert Badea, dat în vileag de autorități încă din februarie

DIICOT anunţa, joi, că doi ofiţeri de poliţie sunt cercetaţi pentru că făceau parte din grupările infracţionale, unul dintre ei, Robert Badea, fiind pus la dispoziţia unităţii încă din luna februarie.

În 13 februarie, ministrul de Interne, Marcel Vela, anunţa că un ofiţer de la Combaterea Criminalităţii Organizate, despre care existau date şi suspiciuni că s-a apropiat prea mult de infractori, pentru a-i sprijini, a fost pus la dispoziţia unităţii, și i-a fost retras accesul la informaţii clasificate.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/politisti-din-dej-chef-cu-interlopi-pe-timp-de-pandemie-cate-reguli-au-incalcat

https://www.click.ro/news/national/de-ce-s-au-intalnit-sefii-politiei-cu-interlopii-inaintea-inmormantarii-lui-emi-pian

https://www.click.ro/news/national/traian-basescu-politia-si-jandarmeria-umilite-la-priveghiul-interlopului-pian

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net