Polițiști umpluți de sânge și lăsați fără arme pe DN 64, în Vîlcea

Ultima actualizare:

    Polițiștii bătuți vor fi decorați pentru curajFoto: observator.ro
Polițiștii bătuți vor fi decorați pentru curajFoto: observator.ro

Scene teribile pe DN 64 în comuna Călina din Vâlcea. Doi polițiști de 28 și 31 de ani au fost umpluți de sânge și lăsați fără pistoate și armament de mai mulți rromi, în urma unui scandal pornit de la o urmărire în trafic.

“La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 01:00, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Prundeni, aflându-se în misiune pe Drumul Național 64 ,au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare, moment în care conducătorul auto nu s-a conformat continuându-și deplasarea. Polițiștii au plecat imediat în urmărirea autoutilitarei, aceștia efectuând 9 focuri de armă în plan vertical, în vederea determinării conducătorului auto să oprească, lucru pe care acesta nu l-a făcut”, este povestea evenimentului conform unui comunicat oficial al Inspectoratului de Poliție din Vâlcea. În cele din urmă, autovehiculul a oprit în fața unei locuințe din satul Călina, iar în timp ce polițiștii s-au deplasat către autoturism, au fost agresați de către șofer și alte persoane aflate la fața locului. Potrivit dezvăluirilor din anchetă, șoferul mașinii și persoanele care au ieșit în goană din curte i-au atacat cu atât de mare violență pe cei doi agenți încât aceștia au fost în imposibilitatea de a se apăra și practic au fost luați prizonieri.

Cum au scăpat polițiștii

Lăsați fără arme, cei doi au fost loviți în față ba chiar unuia dintre ei i s-a pus pistolul la cap. Cine știe ce s-ar fi întâmplat dacă în ajutorul lor nu venea un alt echipaj de la Poliția Drăgășani. Agenții au fost eliberați și duși la spital cu multiple traumatisme cranio-faciale, fracturi de piramidă nazală şi de arcadă. Ulterior localitatea Călina s-a umplut de trupe ale Jandarmeriei și Poliției. Șoferul mașinii urmărite și un alt suspect care a pus pistolul la capul unuia dintre polițiști au fugit din localitate și au prinși în Slatina. Alte 10 persoane participante la scandal au fost ridicate și duse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani – Vâlcea. Pentru reținerea participanților la scandal a fost nevoie de folosirea gazelor lacrimogene. S-a descoperit și de ce nu a oprit la semnalul polițiștilor șoferul dubei: transporta ilegal porci. În urma descoperirii, au fost chemați inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru a cerceta proveniența animalelor. În lipsa unor acte de provenienţă şi transport, s-a procedat la confiscarea animalelor şi sacrificarea acestora. Pentru a se liniști spiritele în satul Călina - Prundeni în urma arestărilor, localitatea este patrulată de importante forțe de ordine. Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat că după ce vor ieși din spital, cei doi agenți vor fi înaintați în grad și recompensați material pentru curajul de care au dat dovadă.

Citiți și

Polițiștii, mai multe drepturi ca să nu fie bătuți pe stradă

Poliţişti atacaţi cu pietre când percheziţionau palatele ţigăneşti

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net